Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Vlinders vliegen waar ze willen

Als Dewi wakker wordt, springt ze uit bed en gaat ze onder de douche. Ze lacht, ze lacht en blijft maar lachen. Oh, die zenuwen. Vlug droogt ze zich af en rent ze terug naar haar bed waar ze haar mooiste kleding al klaar had gelegd. De kleding die daar al een week klaar ligt sinds ze het berichtje kreeg. Het berichtje met een datum. Het gaat eindelijk echt gebeuren. Vandaag is de dag.

De hele week heeft Dewi ernaar uitgekeken, geen uur ging voorbij dat het moment dat ging komen niet door haar hoofd spookte. Na al die tijd van mailen, sms’en, bellen, facebooken en alle andere mogelijkheden die er bestaan, gaan ze elkaar eindelijk zien. “We gaan elkaar zien!” schreeuwt ze wanneer ze naar zichzelf in de spiegel kijkt. Ze gooit haar bruine lokken in een knot en rent de deur uit. “Ik ga niet te laat komen” blijft ze tegen zichzelf zeggen terwijl ze de trappers van haar fiets trapt.

Na een sprint van tien minuten rent ze het station binnen. Spoor 5, spoor 5, spooooor 5. Ja, daaaar. Ze rent de trap op en kijkt naar het bord. Yes, dat is hem. Die trein is het, nog maar vijf minuten. Dewi kan niet stil blijven staan en schuift haar voeten over het perron. “Gaat het goed, meid?” hoort ze ineens. Er staat een oudere dame met een rode jas naast haar die haar bezorgt aankijkt. “Je ziet er heel zenuwachtig uit” gaat ze verder.

Dewi moet lachen. “Ja, klopt!” roept ze bijna. De oudere vrouw lacht mee en lijkt het allemaal te begrijpen. “Het is de liefde hé? Gefeliciteerd meid!” Dewi knikt. “Vandaag is de eerste keer dat we elkaar echt gaan zien. Ik ben zo zenuwachtig. Dit gevoel heb ik nooit gehad.” De oude vrouw ziet hoe Dewi stralend haar verhaal vertelt. “Het is zo’n schatje. We schelen alleen wel een paar jaar, daar hebben mijn ouders wel moeite mee. Die willen liever dat ik iemand van dezelfde leeftijd zoek. Maar liefde kan je niet zoeken. Het overvalt je.” De oudere dame lacht. “Het moet vast een hele leuke jongen zijn.” Dewi kijkt de vrouw aan en wil nog iets zeggen, maar dan komt de trein het perron binnen.

Dewi draait haar hoofd naar de trein en voelt haar hart in haar keel kloppen. Het is zover. Ze krijgt een berichtje. “Ik zit helemaal achterin! X”.

Dewi staat voor de laatste deur wanneer deze open gaat. De oude vrouw blijft nog even staan. Wanneer Dewi in de armen wordt gevlogen kijkt de oudere vrouw verbaast. “Oh..” laat ze ontsnappen. Dewi omhelst haar geliefde en drukt haar lippen op de hare.

Foto van: roovuu via Compfight cc
1 reactie
  1. 4 jaar geleden
    donovan

    Doorslaggevend en indrukwekkend 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie