Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#79 Een doolhof vol verlangens

Een beetje verstijfd las ze het bericht een aantal keer door. ‘Ik weet dat we morgen hadden afgesproken, maar ik heb vanavond ook geen plannen. Heb je anders zin om straks een wijntje te doen?’, stond er op haar scherm. Ze moest het bericht wel tien keer hebben doorgelezen voordat de inhoud echt tot haar doordrong. Sarah wilde vanavond al met haar afspreken. Vanavond, als in nu, op dit moment. Ergens had ze daar wel behoefte aan, die afleiding van Bastiaan en zijn aanzoek en hoe het nu in Godsnaam verder moest tussen hun twee, maar zou dat verstandig wezen? Waarschijnlijk niet, de twijfels kwamen ook deels door Sarah.

Nog voordat ze een beslissing had genomen stopte er een bus voor haar en opende deze haar deuren. De chauffeur keek haar vragend aan vanuit zijn zitting en alsof het zo moest wezen en de beslissing voor haar werd genomen stond ze op en stapte ze de bus in. Misschien was het wel een voorteken, misschien diende ze deze kant op te lopen om door toedoen van de regen plaats te nemen in de bushalte en uiteindelijk naar Sarah toe te gaan vanavond. Misschien was dit juist wat ze nodig had om alles op een rijtje te kunnen zetten.

Een beetje in trance stuurde ze een bericht terug naar Sarah met de vraag waar ze zouden kunnen afspreken. Het duurde niet heel lang voordat de woorden ‘Bij mij?’ op haar telefoonscherm verschenen. ‘Ik kan je wel ophalen van het station’, vervolgde Sarah in een volgende bericht. ‘Het is nogal slecht weer. Als je laat weten hoe laat je daar bent, haal ik je op.’ Het ging vlotter dan ze eigenlijk besefte en voordat het helemaal tot haar doordrong zat ze al in de trein en kwam ze het station binnen rijden. ‘Ik wacht op je bij de bussen’, had Sarah haar even ervoor gestuurd.

Met kleine passen liep ze door het station richting de kant waar de bussen moesten staan. Het geluid van de inslaande regendruppels galmden door de hal heen en namen met elke pas die zij verder richting de uitgang liep in volume toe. Ze stopte voor de schuifdeur die het station voor al het regenwater behoedde en keek naar haar telefoon.

‘Schat, waar ben je? Moet ik je ophalen ergens. Het regent enorm’, las ze op haar telefoonscherm. Het was een bericht van Bastiaan. Hij had haar natuurlijk allang weer terug verwacht, helemaal met dit weer. Ze keek naar de grond en besefte ineens dat ze haar wandelschoenen nog aan had. Gelukkig viel de rest van haar kleding mee en was ze niet volledig in een sportoutfit gestoken voordat ze de deur uit ging.

Ondanks dat deze situatie haar misschien nog meer stress moest opleveren, bleef ze uitermate rustig. Het was warm in de stationshal, de regen liet zich met grote kracht op de schuifdeur voor haar vallen en de spanning voor de aanstaande ontmoeting met Sarah borrelde langzaam op. Het leek alweer een eeuw geleden dat ze elkaar troffen in de kroeg en uiteindelijk in Sarah’s bed wakker werden. Iets waarvan ze de toeloop nog steeds niet kon herinneren.

Met de telefoon nog steeds in haar handen en haar blik op de schuifdeur gericht drong het besef binnen dat ze al enkele minuten stil stond. Vlug stuurde ze Bastiaan een bericht. ‘Lief van je, maar dat hoeft niet. Ik ga naar Karlijn. Je ziet me verschijnen!’

Ze nam een diepe zucht adem en sloot even haar ogen. Alle momenten van de afgelopen tijd kwamen weer omhoog. Bastiaan’s aanzoek, Karlijn die ze niet vertrouwde en overduidelijk iets voor haar achterhield terwijl ze er altijd voor haar was geweest en Sarah. Sarah, die ze niet helemaal kon polsen en al die spanningen bij haar ophaalde. En dan was Melanie er ook nog eens waarmee ze blijkbaar in diezelfde kroeg op diezelfde avond had gedanst en die Sarah ook kende. Het cliché dat de gayscene een kleine wereld was, bleek echt waar te zijn.

Ze keek nogmaals naar haar schoenen en kon de gedachte niet onderdrukken of het straks alleen bij een wijntje zou blijven of dat die grote wandelschoenen snel uit gingen. Plots trilde haar telefoon door een nieuw bericht van Sarah. ‘Ben je er al? Ik wacht op de parkeerplaats voor de deur.’ Haar hartslag sprong omhoog bij het lezen van de woorden en voordat ze echt een stap zette, openden de schuifdeuren zich al en zag ze de auto van Sarah een aantal meter voor haar staan.

Foto van: simplyalex Flickr via Compfight cc

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#80 Een doolhof vol verlangens

Er gleed een golf van spanning langs haar ruggengraat. Ineens werd alles weer echt, ineens was dit niet langer meer ... Lees verder

Vorig deel

#78 Een doolhof vol verlangens

De maan stond hoog aan de hemel, het was haar nog niet eerder opgevallen. Het bracht een soort gloed aan ... Lees verder

19 reacties
 1. 5 maanden geleden
  Laura

  Komt er nog een volgende deel?! Heb net alle stukken gelezen en wil weten hoe het afloopt..

  Beantwoorden
 2. 6 maanden geleden
  Maar

  Hoe loopt het af? Beste cliffhanger zo

  Beantwoorden
 3. 7 maanden geleden
  charlotte

  heel gaaf je blog. lekker veel om te lezen

  Beantwoorden
 4. 8 maanden geleden
  Suzanne

  Oh wow je kan echt goed schrijven. Interestinggg story ook 🙂

  Beantwoorden
 5. 8 maanden geleden
  Anoniem

  Pff ik bevind me dus ook echt in deze situatie als Sarah momenteel en dat is ook echt killing omdat ik niet wil pushen maar wel dat ze een keuze maakt.. Hopelijk gaat het goed aflopen voor Sarah hahaha

  Beantwoorden
 6. 9 maanden geleden
  Joyce

  Wow ik kreeg je blog als tip maar dat het zo goed was had ik niet verwacht zeg. Heel pakkend geschreven

  Beantwoorden
 7. 9 maanden geleden
  Anoniem

  Hai Lisa,

  Ik kreeg een tijdje terug een sticker van jouw blog en moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de stukken die ik heb gelezen. Er worden nog mensen gezocht voor de rubriek BV de Liefde (zie link). Misschien leuk om daar je verhaal te delen?

  Beantwoorden
 8. 9 maanden geleden
  Daniëlle

  Wat schrijf je moooii!! Zat er helemaal in

  Beantwoorden
 9. 10 maanden geleden
  Vereen

  Wanneer komt een nieuw deel dan?!?

  Beantwoorden
 10. 11 maanden geleden
  Demi

  Wauw zo mooi verhaal. En herkenbaar

  Beantwoorden
 11. 11 maanden geleden
  Manon

  Hai ik wilde toch ff laten weten dat ik je blog lowkey heb gevolgd het afgelopen jaar en dat het me persoonlijk heeft geholpen om een moeilijke stap te nemen die ik misschien niet had durven doen anders. Ben je daar heel dankbaar voor. Je schrijft heel fijn en herkenbaar en ik hoop dat er nog velen delen gaan volgen (l)

  Beantwoorden
  • 11 maanden geleden
   Eva

   Zo herkenbaar!! Kan me ook erg in ’t verhaal plaatsen want ’t is moeilijk om met iemand over te praten zonder gelijk beoordeeld te worden. Houd me altijd nog tegen

   Beantwoorden
 12. 12 maanden geleden
  suzanne bol

  komt nog vervolg pleaseeee. ik kijk elke week maar…. ;( moet weten hoe afloopt

  Beantwoorden
 13. 1 jaar geleden
  Lianne

  Interessant verhaal! Ik kon niet stoppen met lezen het is erg pakkend

  Beantwoorden
 14. 1 jaar geleden
  Evavdw

  Nog zo spannend! Komt er een vervolg?!

  Beantwoorden
  • 1 jaar geleden
   Marjolein

   Ja tering k wil wete hoe t verder gaat

   Beantwoorden
 15. 1 jaar geleden
  Anja

  Zo meeslepend schrijf je wauw echt goed

  Beantwoorden
 16. 1 jaar geleden
  Roos

  Owdamn ze gaat wel dus. Spannend weer!!!

  Beantwoorden
 17. 1 jaar geleden
  Els

  Spannend zeg!

  Beantwoorden

Geef een reactie