Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#69 Een doolhof vol verlangens

Net voor de deur voelde ze haar hart in haar keel. Had ze een pakketje besteld? Nee.. Toch? Verwachtte ze bezoek? Nee.. Toch? Even was ze bang dat ze iets over het hoofd zou hebben gezien, maar ze wist het honderd procent zeker. Ze verwachtte niets of niemand. Wie kon het zijn?

Met een beetje gekraak werd de deur geopend. Verbaast keek ze in de ogen van Roan, de zoon van Bastiaan en van Linda, zijn ex-vrouw.

“Hey, sorry dat we zo onverwachts aankomen. Ik weet dat je thuis werkt en Roan vanavond zou komen.. Het is vast niet ideaal, maar zou Roan bij je kunnen zijn?”

Verbaast was ze wel ja, Linda werkte al part-time en dan moest ze ook nog eens oppassen op Roan. Roan was ook al bijna een tiener, tot welke staan kinderen überhaupt onder toezicht?

Linda ging Lichtelijk in paniek verder. “Ik heb gedonder met een hele belangrijke klant. Een klant die zorgt voor veel omzet. Ik wil het zelf oplossen en niet een collega belasten. Ik heb een hele stomme fout gemaakt.. Lang verhaal. Oh ja, Roan kreeg gisteren een gigantische hoofdpijn, dus ik hij mocht vandaag nog een dagje thuis zijn van mij.”

Ze voelde de paniek in haar stem. Ze voelde hoe Roan en Linda haar beide vragen aankeken. Natuurlijk twijfelde ze geen moment, Linda zou dit andersom ook hebben gedaan. Wat dat betreft was het heel fijn dat het zo soepel ging en er nooit narigheid was geweest.

“Tuurlijk! Roan, kom maar verder”. Roan knuffelde zijn moeder gedag en stapte over de drempel heen. “Ik ben je eeuwig dankbaar”, zuchtte Linda. Linda liep het pad af en draaide zich nog een keer om. Ze zwaaide nogmaals en liep toen de hoek om.

Meteen keek ze naar Roan. “Leuk dat je er bent. Inderdaad iets eerder dan anders, maar natuurlijk is dat geen probleem!” Ze sloeg even zijn arm om hem heen. “En hoe voel je je nu? Wat heb je?”

Stiekem baalde ze dat haar hele middag in duigen viel. Hoe moest ze later die dan Bastiaan en/of Karlijn bespioneren?

Ze sloot de deur en Roan gaf antwoord. Hij hele erge hoofdpijn en had stevig geslapen, hij kon niks anders en geen licht verdragen. Nog steeds was het niet helemaal over gaf hij aan, maar het ging al wel iets beter. Ze had medelijden met hem en zei “Ik ben er voor je vandaag, oké?”

Roan knikte en liep voor haar uit de keuken in. Hij nam plaats op een stoel. Zij volgde hem en hem of hij iets wilde eten. Dat wilde hij wel dus al gauw trok ze de keukenkastjes open, op zoek naar zijn lievelings koekjes met karamel. “Je hebt al wel ontbeten he?”

Roan zijn ogen lichtte op en hij knikte. Het was bijzonder hoe Roan en zij in de afgelopen jaren een steeds betere band kregen. Zo gingen ze regelmatig samen karten of naar de nieuwste kinderfilms. Ook was het bijzonder hoe hij en Linda het ouderschap goed deden samen en hoe zij nooit een concurrentiestrijd voelde met haar.

Ze overhandigde zijn koekje en vroeg of hij al iets van een pijnstiller had gehad vandaag. Zijn stem klonk een beetje zielig toen hij antwoordde: “Nee, mama was het vergeten te geven vanochtend”. De arme schat, normaal had hij het nooit op pijnstillers. Hij moest dat ellendige gebonk vast nog voelen. Ze boog naar hem toe en pakte hem bij zijn schouders. “Lieverd, ik pak het van boven. Nestel jij je lekker op de bank?”

Al gauw draaide ze zich om en liep ze richting de trap. Ze had hem niet vaak zo gezien, hij zag er pips uit. In gedachten liep ze haar slaapkamer. Ze liep in één lijn naar haar nachtkastje met een lade, maar haar oog viel op haar telefoon die onder haar kussen uitstak. Dat was waar ook. Ineens wist ze dat Melanie en Sarah haar beide wilden ontmoeten.

Ze draaide haar telefoon naar haar toe en zag nóg een notificatie. Ze voelde de spanning in haar lijf toen ze las van wie het bericht afkomstig was.

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Foto van: avlxyz Flickr via Compfight cc
Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ en lees ze allemaal.
Volgend deel

#70 Een doolhof vol verlangens

‘Laat je me even weten of het uitkomt? Oh en trouwens.. Als ik iets wil, dan ga ik er voor. ... Lees verder

Vorig deel

#68 Een doolhof vol verlangens

De tune van haar wekker klonk luid. Té luid. Half gapend strekte ze haar arm om de wekker met een ... Lees verder

6 reacties
 1. 1 jaar geleden
  iris

  tof gedaan

  Beantwoorden
 2. 1 jaar geleden
  Marloes

  Spannendd weer denk dat het die Mel is. Dat word massageee =D
  Sommige zinnen lijken niet helemaal of of dubbel dat stoort beetje bij lezen
  Verder heel tof

  Beantwoorden
 3. 1 jaar geleden
  suzanne bol

  lezen lezen lezen lezen jaa

  Beantwoorden

Geef een reactie