Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#65 Een doolhof vol verlangens

Bloosde hij echt? Ze bleef hem aankijken en zag de rode gloed op zijn wangen alsmaar intenser worden. Hij bloosde echt, hij bloosde echt! Van wie had hij dat bericht gehad? Karlijn? Was het Karlijn? Die bitch, het kon niet anders. Nog voordat ze de mogelijkheid kreeg om iets over de rode kleur op Bastiaans hoofd te zeggen, legde hij zijn bord op de salontafel en stond hij op.

‘Geef me je bord maar’, zei hij met zijn gezicht naar de televisie gericht. ‘Ik ruim het wel op, dan kan jij alvast lekker gaan douchen en zo lekker uitrusten in bed.’ Zijn hand reikte uit naar haar bord terwijl hij zijn gezicht op de televisie gericht bleef houden. Was hij nou serieus? Ze had moeite om de verbaasdheid niet van haar gezicht af te laten spatten. Dacht hij nou echt dat ze niets doorhad? Dat die rode kop van hem niet zou opvallen zolang hij maar naar de televisie staarde en haar niet aankeek? Zou hij echt denken dat ze zo dom was om niet in te kunnen zien wat hier speelde? Het voelde als een belediging. Een fuckin’ belediging van niet alleen haar intelligentie, maar haar als persoon.

Ze voelde zich beledigd, tot op het bot. Van alle emoties die ze op dit moment kon ervaren was het niet degene die ze verwacht had te voelen. Waar waren het verdriet, de woede, de pijn en al die emoties die je hoorde te voelen in zo’n situatie? Waarom overheerste het beledigende gevoel zo erg?

In haar hoofd had ze hem aan zijn haren het huis uit getrokken en hem voor elk mogelijk scheldwoord uitgemaakt, maar geen werd echt uitgesproken. Het lukte niet, ze kreeg geen enkele letter uit haar mond. Laat staan dat ze in staat was om naar zijn kapsel te grijpen en hem daadwerkelijk uit huis te schoppen. In plaats daarvan hief ze haar bord op en liet ze het door hem aanpakken.

‘Je hebt toch nog wel wat kunnen eten’, zei Bastiaan op een lieve, rustige toon. Ze knikte naar hem terwijl hij al aan zijn weg naar de keuken was begonnen. Deed hij dit soms expres? Ze kon niet anders dan denken dat dit misschien wel een reactie was op al haar afwijzingen. Misschien probeerde hij haar op deze manier terug te pakken. Nee, dat sloeg nergens op. Het was een reactie op het bericht dat hij gekregen had, vanaf dat moment deed hij ineens heel anders. Hij was kort af, nonchalant en totaal ongeĂ¯nteresseerd in haar. Nog stoeiend met haar gedachten stond ze op van de bank en liep ze langzaam aan richting de tussendeur.

Met een laatste blik keek ze naar Bastiaan en zag ze hem half verscholen met zijn telefoon in zijn handen lachend naar het scherm staren. Opnieuw voelde ze haar diep beledigd, het nam compleet bezit van haar lichaam. Ze wilde stampvoetend naar boven lopen, maar drukte die gedachte niet door tot in haar benen. Waarom vond hij het nu ineens een goed idee voor haar om vroeg naar bed te gaan, terwijl hij even daarvoor nog meerdere malen probeerde om haar te bespringen? Alsof hij zich door zo’n simpel smoesje als misselijkheid gelijk uit het veld liet slaan. Haar hoofd draaide overuren. Hoe kon hij ook denken dat ze niets doorhad? Hoe kon hij denken dat ze niet zou aanvoelen dat er iets aan de hand was? Hij moest toch doorhebben dat het allemaal vreemd overkwam?

Vlug liep ze de badkamer in, stopte haar haar in een knot en poetste haar tanden. Ze was er klaar mee. Ze was klaar met dat geheimzinnige gedoe van hem. Ze geloofde hem niet langer meer. Er was al langere tijd geen echte sprankeling in hun relatie aanwezig, maar het besef dat het haar niet eens meer pijn deed was toch echt het breekpunt. Ze voelde zich slechts beledigd. Behoorlijk beledigd.

Diep keek ze haarzelf in haar ogen aan via de spiegel. Haar gezicht oogde strak, haar ogen stonden dof, alsof zich er geen enkele emotie meer in bevond. Ze had haarzelf lang niet zo gezien. Secondes gingen voorbij tot ze haar eigen ogen groter zag worden door het geluid van haar telefoon. Ze griste haar telefoon uit haar broekzak en keek naar het bericht dat ze zojuist had ontvangen. Het was niet Sarah die gereageerd had op haar bericht, het was Melanie.

‘Ik heb een plekje vrij morgen, kom je langs voor een massage?

Foto van: ThomasKohler Flickr via Compfight cc

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#66 Een doolhof vol verlangens

Er ging van alles door haar hoofd heen bij het lezen van Mel's bericht, maar haar vingers leken niet aangestuurd ... Lees verder

Vorig deel

#64 Een doolhof vol verlangens

'Schat, gaat het wel?', hoorde ze Bastiaan aan de andere kant van de wc deur zeggen. 'Je zit al een ... Lees verder

14 reacties
 1. 2 jaar geleden
  Carla

  Geen 66 nog??

  Beantwoorden
 2. 2 jaar geleden
  Melissa

  Nog geen nieuw stuk??!! :(((

  Beantwoorden
 3. 2 jaar geleden
  Lieke

  Wanneer komt nieuw stuk?! Wil weten hoe verder gaattt

  Beantwoorden
 4. 2 jaar geleden
  Natalie

  Hoe gaat t verder??!!!

  Beantwoorden
 5. 2 jaar geleden
  Francien

  Spannend đŸ™‚

  Beantwoorden
 6. 2 jaar geleden
  suzanne bol

  nog geen nieuwdeel?! zo niewsgierig

  Beantwoorden
 7. 2 jaar geleden
  Anoniem

  Toch wel naar Mel he hihi đŸ˜‰

  Beantwoorden
 8. 2 jaar geleden
  Martha

  Heel meeslepend en amuserend neergezet en zeer plezante actie nog altijd. Heel fijn.

  Beantwoorden
 9. 2 jaar geleden
  Dewi

  Fijne manier van schrijven heb je en herkenbaar al die vragen en gedachten đŸ™‚

  Beantwoorden
 10. 2 jaar geleden
  Sally

  Wateen lul is die Bastiaan! Gaat ze nu naar Melanie toe?!?!

  Beantwoorden
 11. 2 jaar geleden
  Miriam

  Zo nice hoe je die gedachtes doet ik ga daar helemaal in mee alsof je voor me denkt haha wil gelijk doorlezen weer

  Beantwoorden
 12. 2 jaar geleden
  Lieke

  Jaa eindelijk nieuw deel!! Zo benieuwwd hoe verder gaat en wat ze nu gaat doen!!

  Beantwoorden

Geef een reactie