Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#61 Een doolhof vol verlangens

‘Met haar?’, vroeg ze op haar beurt. Ze schrok van haar eigen reactie en kreeg het bloedheet. Zou hij soms weten waar ze was vanmiddag? Wist hij van Melanie? Ze moest onmiddellijk aan Karlijn denken. Zou er dan toch meer aan de hand zijn?

‘Hoe bedoel je?’, herpakte ze haarzelf terwijl ze haar hoofd snel naar de keuken draaide. Ze wilde hem niet aankijken, oogcontact zou haar op dit moment ongetwijfeld verraden. Ze zocht naar een uitweg, een uitweg om het gesprek niet direct aan te hoeven gaan, maar rustig en veiliger vanaf een afstand te kunnen voeren. Met kleine passen bewoog ze in de richting die haar ogen haar aanwezen.

‘Je was toch naar Karlijn’, hoorde ze Bastiaan zeggen toen met haar hand naar het keukenkastje waar de glazen zich bevonden reikte. Zijn toon verraadde dat hij het maar een stomme vraag vond.

‘Oh ja, het was wel gezellig hoor. We hebben een wijntje gedaan.’ Ondertussen bracht ze een glas onder de kraan en liet hem vollopen met water voordat ze verder ging. ‘Ze had een date gehad, dus we hebben even gekletst.’ Zonder op een reactie van Bastiaan te wachten zette ze het volle glas tegen haar lippen aan en dronk ze het leeg. Die verkoeling van het koude water deed haar goed, het bracht weer wat rust terug in haar lichaam.

‘Oh’, zei Bastiaan verrast. ‘Nou, leuk voor haar ja.’ Hij klonk verbaasd, maar iets in zijn stem liet het wat ongemeend op haar overkomen. Alsof hij nog niet helemaal wist wat hij ervan moest vinden of niet goed wist hoe hij erop moest reageren. Ze draaide haar hoofd richting Bastiaan in de hoop om iets uit zijn gezichtsuitdrukking te kunnen halen, maar zag hem vrijwel meteen de televisie uitzetten en zichzelf omhoog hijsen van de bank. Haar hartslag versnelde naarmate hij dichterbij kwam gelopen. Snel richtte ze haarzelf weer op het glas en bracht ze het opnieuw onder de kraan. Zou hij zien dat ze zenuwachtig was en er alles aan deed om echt contact met hem te mijden?

Terwijl ze haar glas vulde was Bastiaan achter haar gaan staan en sloeg hij zijn armen om haar heen. Ze wilde zuchten, maar slikte de irritatie door. Ze moest zich groot houden, ze kon niet ineens heel afstandelijk tegen hem gaan doen. Het zou alleen maar meer vragen opwekken en dat was juist wat ze probeerde te vermijden.

‘Hoe was jouw dag?’, vroeg ze om het moment enigszins te verbreken.

‘Saai, ik heb Roan vanmiddag bij zijn moeder gebracht zodat we vanavond een keer alleen hadden samen’, antwoordde Bastiaan. ‘Leek me wel weer eens tijd’. Hij drukte zijn armen steviger om haar heen. Ze kon het niet laten om zich af te vragen waar dit allemaal ineens vandaan kwam. Gisteren al die toespelingen in bed en nu wilde hij helemaal een avondje alleen met haar zijn? Ze snapte het niet, hij had de laatste tijd nauwelijks oog voor haar gehad en nu in eens wel? Zou het dan toch komen omdat ze hem gisteren had afgewezen?

‘Ahh’, sprak ze meelijwekkend. Wilde Linda dat helemaal doen?’ Opnieuw bracht ze het glas tot aan haar lippen en nam ze een aantal grote slokken om de greep van Bastiaan iets losser te krijgen. Hij leek de hint te begrijpen en haalde zijn rechter arm weg van haar middel.

‘Ja’, antwoordde hij.

‘Dat is lief van Linda’, zei ze net voordat ze haar volgende woorden onvrijwillig inslikte. De hand van Bastiaan had zich met enige vaart op haar rechter bil geplant en zijn vingers drukten zich stevig in haar huid. Ze voelde zijn warme adem in haar nek blazen.

Foto van: Soikkoratamo Flickr via Compfight cc

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#62 Een doolhof vol verlangens

Zijn warme adem blies langs haar oor heen, ze werd compleet overvallen. De haren in haar nek sprongen overeind toen ... Lees verder

Vorig deel

#60 Een doolhof vol verlangens

'Bart?', reageerde ze een beetje verbaasd. 'Ja, Bart', antwoordde Karlijn weer eens vluchtig. 'Ik heb het ook niet verzonnen', zei ... Lees verder

10 reacties
 1. 2 jaar geleden
  Anoniem

  wauw dit s echt goed!!

  Beantwoorden
 2. 2 jaar geleden
  Carla

  Ontzettend goed hoor weer. Ik blijf het lezen! Heb ook weer wat voor je achtergelaten :))

  Beantwoorden
 3. 2 jaar geleden
  suzanne bol

  shit ik wil verder lezen zeg hoe gaat het verder???

  Beantwoorden
 4. 2 jaar geleden
  Linda

  Spannend!! Ik zat er weer helemaal in. Mooie naam ook 😀

  Beantwoorden
 5. 2 jaar geleden
  Eline

  Goeed deel en benieuwd hoe ze hier verder mee gaat of afkapt. Je houd t zo spannend

  Beantwoorden

Geef een reactie