Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#60 Een doolhof vol verlangens

‘Bart?’, reageerde ze een beetje verbaasd.

‘Ja, Bart’, antwoordde Karlijn weer eens vluchtig. ‘Ik heb het ook niet verzonnen’, zei ze, waarna ze haar lippen iets op trok en een kleine lach liet zien. Ze kon niet goed opmaken of het echt spontaan was of dat het meer een door zenuwen opgewekte lach was. Karlijn gedroeg zich al vreemd sinds het moment dat ze liet weten dat ze vergeten was om op Bastiaan te reageren en nu wilde ze niet eens iets kwijt over haar eigen date.

‘Oke’, antwoordde ze maar verbaasd. Echt tijd voor een uitgebreider antwoord kreeg ze niet, want ze werd al snel onderbroken.

‘Maar we hebben het er een andere keer wel over, je moet nu echt gaan. Bastiaan zal wel op je aan het wachten zijn’, ging Karlijn snel verder terwijl ze al met haar lichaam naar voren leunde om haar een kus op de wang te geven. Voordat ze het wist was ze al halverwege de straat en liep ze naar de bushalte toe om de bus naar huis te pakken.

Er klopte iets niet, er klopte echt iets niet. Het was de enige gedachte die ze de gehele rit in de bus kon bedenken. Waarom deed Karlijn zo vreemd de laatste tijd? Normaal was ze zo uitgesproken in haar doen, helemaal wanneer het over een date ging, maar vanmiddag leek ze zo gesloten en geïrriteerd. Als er niets aan de hand was zoals ze beweerde, waarom kapte ze haar dan ook zo snel af zodra het over Bastiaan ging en wat was die zogenaamde verrassing? Als er iets was waar ze niet goed tegen kon waren dat wel verrassingen, daar was ze veel te nieuwsgierig voor aangelegd.

Wat kon Bastiaan in godsnaam voor verrassing voor haar hebben? Zou hij soms echt moeite gaan doen nu zij hem de voorgaande nacht zo koudbloedig had afgewezen? Ergens leek het een fijne gedachte dat hij bezig was voor haar, maar ergens ook weer niet. Ze wist niet zeker of ze daar nog wel de behoefte aan had. Elke positieve herinnering in haar hoofd op dit moment had betrekking tot Sarah of Melanie, Bastiaan kwam daar niet in voor.

Met haar gedachten nog bij het vreemde gedrag van Karlijn arriveerde ze bij haar halte en stapte ze de bus uit. Ze sloeg haar jas stevig om haar heen en snelde de laatste meters richting haar huis. De temperatuur daalde fors zodra de zon zich achter de horizon schuilhield. Snel opende ze de voordeur en liet ze haarzelf omhelzen door de aangename warmte in haar huis.

‘Zo, ben je er eindelijk?’, klonk het vanuit de woonkamer.

‘Oh, kut’, dacht ze. Ze had er niet meer bij stil gestaan dat Bastiaan nog al die tijd op haar aan het wachten was. Wat moest ze nu doen? Welke smoes kon ze verzinnen om zo snel mogelijk van onderwerp te kunnen veranderen, want dat hij die vraag ging stellen was een ding dat zeker was.

‘Hey, ja..’, riep ze met een bibberende stem terug. Shit, zou hij dat gemerkt hebben? Langzaam aan trok ze haar jas uit, het gaf haar de gelegenheid om weer even bij zinnen te komen en nog eens beter over haar mogelijke antwoorden na te denken. ‘ Was de tijd helemaal vergeten’ , sprak ze terwijl ze haar jas aan de kapstok ophing. Met een laatste blik in de spiegel sprak ze haarzelf de nodige moed in om het gesprek met Bastiaan aan te kunnen gaan.

Ze opende de tussendeur en zag Bastiaan op de bank zag zitten. ‘Hey’, zei ze nog een keer, maar een verbale reactie bleef uit. Er verscheen een kleine ongemeende lach boven de pantalon en nette donkerblauwe blouse die hij aan had. Hij had zich overduidelijk opgedoft voor vanavond, iets dat hij niet zo snel deed. Normaal gesproken waagde hij zich daar ook niet aan, alle spijkerbroeken en t-shirts in zijn kledingkast waren daar het bewijs van.

‘Was het leuk met haar?’, vroeg Bastiaan met een strakke blik.

Foto van: Nicolas Alejandro Street Photography Flickr via Compfight cc

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#61 Een doolhof vol verlangens

'Met haar?', vroeg ze op haar beurt. Ze schrok van haar eigen reactie en kreeg het bloedheet. Zou hij soms ... Lees verder

Vorig deel

#58 Een doolhof vol verlangens

Zonder antwoord te geven op de vragen van Karlijn staarde ze onafgebroken naar het scherm van haar telefoon, maar dat ... Lees verder

8 reacties
 1. 2 jaar geleden
  Lieke

  Ahh nu gaat gebeuren 😮

  Beantwoorden
 2. 2 jaar geleden
  Linda

  Spannend zeg!!

  Beantwoorden
 3. 2 jaar geleden
  Herma

  Het word steeds spannender zeg. Ik denk dat Bastiaan Bart is dat kan niet anders zijn

  Beantwoorden
 4. 2 jaar geleden
  suzanne bol

  omgg.. weet bastiaan het???!! neeeee heeft karlijn tog gezegd??

  Beantwoorden

Geef een reactie