Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#59 Een doolhof vol verlangens

Snel stuurde ze in een bericht naar Bastiaan toe dat ze de tijd niet in de gaten had gehouden en er zo aan zou komen. Het was natuurlijk veel te laat om nog uit eten te gaan, iets waar ze nog steeds geen zin in had om te doen met Bastiaan. Dat leek het enige te zijn waar ze zeker van was, haar tijd met Bastiaan. Ze ontweek hem het liefst.

‘Had ik al vertelt over Larissa? De ex van Sarah?’, sprak ze vervolgens naar Karlijn toe.

‘Nee?’, reageerde Karlijn.

‘Nou, die lijkt dus echt sprekend op mij he. Het is bijna eng. Ik zag een foto bij Sarah in de woonkamer staan en zou bijna zweren dat ik het was’, ging ze verder. Karlijn hoorde het met grote ogen aan.

‘Echt? Wauw. Heb je een foto?’, vroeg Karlijn. Opnieuw opende ze Facebook en liet ze binnen een aantal seconden de profielfoto van Larissa zien aan Karlijn.

‘Wauw’, zei Karlijn voordat ze gefascineerd naar de foto keek. ‘Jullie konden wel zussen zijn.’

‘Echt he. Bizar gewoon’, antwoordde ze. ‘Maar ik weet dus niet goed wat ik hiervan moet vinden. Waarschijnlijk ziet ze mij gewoon als vervanging voor haar ex dan, toch?’

‘Ja, goede stand-in ben je wel’, grapte Karlijn.

‘Nee, even serieus. Dat is toch raar. Ze is echt leuk gezelschap’, sprak ze terug. Vrijwel onmiddellijk zag ze die speelse blik van Sarah weer voor haar met die heldere blauwe ogen boven twee volle lippen die bijna schreeuwden om gezoend te worden. ‘Ze heeft echt iets, anders zou ik nooit zo ver gegaan zijn om haar te ontmoeten. Laat staan haar daarna nog een keer te zien.’ De beelden van de vrijdag- en zaterdagavond flitsten door haar hoofd heen. Van het moment waarop Sarah voor het eerst uit de deuren van haar werk kwam lopen tot het schuren van hun bezweette lichamen de volgende avond in de kroeg.

‘Maar ik wil echt geen vervanging zijn, Kar.’ Karlijn keek haar begrijpend aan.

‘Dat moet je ook niet willen, schat. Je zou haar alleen maar blijven herinneren aan die Larissa. Niet om wie jij bent. Maar misschien ziet ze dat wel niet zo. Lijkt me vrij sterk wanneer jullie zo erg op elkaar lijken, maar wie weet.’ Ze greep ondertussen weer naar haar wijnglas en leegde hem met een grote slok.

‘Precies ja. Ik weet niet wat ik moet doen ook. Ineens over haar ex gaan beginnen is misschien ook een beetje raar.’ Ze staarde naar haar lege wijnglas en gleed met haar wijsvinger over de rand heen. ‘Ik weet het allemaal niet. Wat zou jij doen?’

‘Poeh’, zuchtte Karlijn. ‘Misschien kan je het opbrengen door te zeggen dat je die foto zag bij haar thuis en vragen wie dat is, omdat ze erg op jou lijkt’, ging ze verder. ‘Ik zou het niet teveel gaan pushen ofzo. Ze zal er zelf wel over gaan vertellen dan.’

‘Dat is wel slim ja’, reageerde ze enthousiast.

‘Maar ik zou eerst nu naar huis gaan, anders heb je straks een boze Bastiaan’, zei Karlijn op een manier alsof ze het gesprek wilde afkappen. Ze had waarschijnlijk wel gelijk, maar het voelde alsof ze steeds korter af naar haar toe deed. Alsof ze wilde dat ze naar huis ging.

‘Ja, oke’, sprak ze instemmend toe. ‘Je hebt gelijk, ik moet gaan.’ Met een grote zucht stond ze op van de bank en liep ze naar de keukentafel toe waar ze haar jas op had neergelegd. ‘Ik heb helemaal geen zin in hem. Ook erg he?’, zei ze terwijl ze haar jas om haar heen sloeg. Karlijn lachte haar opmerking weg zonder er verder op te reageren.

‘Maar hoe was jou date trouwens, zaterdag? Je hebt er helemaal niets over gezegd’, vroeg ze nog snel aan Karlijn in de deuropening.

‘Ja, wel goed’, reageerde Karlijn kortaf.

‘Oke, hoe heette hij ook al weer?’, vroeg ze nadat ze zich besefte dat Karlijn nog niet eerder zijn naam had genoemd.

‘Uhh’, hoorde ze uit de mond van Karlijn komen. Ze leek nogal lang na te moeten denken voor iets simpels als een naam van iemand. Helemaal van iemand waar je mee aan het daten bent. ‘Ba- Bart’, sprak ze vervolgens vluchtig.

Foto van: wuestenigel Flickr via Compfight cc

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
14 reacties
 1. 2 jaar geleden
  Shanna

  Ben zo blij dat ik je sticker kreeg en met je actie. Hij had echt gelijk dit is zo goed!!!

  Beantwoorden
 2. 2 jaar geleden
  Anita

  Knap geschreven hor leuk

  Beantwoorden
 3. 2 jaar geleden
  Lida

  Heel tofff! Leef helemaal mee met haar

  Beantwoorden
 4. 2 jaar geleden
  Maartje

  Wauw deze is echt goed en meesleepend

  Beantwoorden
 5. 2 jaar geleden
  suzanne bol

  omg wat een twist weer!!! dit is zoooo goed

  Beantwoorden
 6. 2 jaar geleden
  Sandra

  Ooh wauw er stond al een nieuwe op? Komt er vandaag nog een???? :DD

  Beantwoorden
  • 2 jaar geleden
   Lisa

   Hihi nee dit is de nieuwe!

   Beantwoorden
   • 2 jaar geleden
    Lieke

    Jammer wel!! Maar supergoed deel dit. Was bang dat ze echt voor bastiaan ging

Geef een reactie