Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#57 Een doolhof vol verlangens

‘Oh schat’, sprak ze. ‘Ik wist niet dat je dat gezien had. Hij kwam alleen maar iets halen.’

‘Iets halen? Waarvoor?’, vroeg ze meteen.

‘Dat kan ik je echt niet vertellen. Je weet nu al teveel, maar je moet me beloven dat je niet zegt dat ik iets gezegd heb, oke?’ In haar hoofd tolden de vragen rond en hoewel ze het nog steeds niet allemaal vertrouwde, stemde ze voor het gemak maar toe.

‘Oke’, zei ze. De geschrokken blik verdween langzaam van Karlijn haar gezicht.

‘Maar hoe was het zaterdag met Sarah dan? Heb je gevoelens voor haar?’, vroeg Karlijn. Het voelde een beetje alsof ze maar al te graag van onderwerp wilde veranderen, alsof er toch meer speelde dan dat Bastiaan slechts iets kwam halen bij haar, alsof ze opnieuw glashard in haar gezicht wat voorgelogen kreeg van haar beste vriendin.

‘Ik weet het niet. Ik weet het echt niet. Er is zoveel gebeurd afgelopen weekend dat ik echt geen idee meer heb wat ik voel. Bastiaan probeerde zelfs wat gisteravond. Na al die tijd probeerde hij een keer iets, maar ik deed alsof ik sliep en duwde hem weg.’ Ze zag Karlijn haar met grote ogen aankijken.

‘Echt waar? Vertel? Wat deed hij?’, vroeg Karlijn ineens op een enthousiaste toon.

‘Ja’, antwoordde ze vrij ingetogen. ‘Hij ging tegen me aanliggen, streelde me een beetje en pakte m’n borst vast, maar ik duwde hem weg. Ik heb zó lang naar die aandacht verlangd en nu hij het deed..’

‘Deed het je niets?’, maakte Karlijn haar zin vragend af.

‘Ja.. Ik had er geen behoefte aan. Ik wilde hem helemaal niet.’ Haar blik viel naar de grond toe na het uitspreken van die laatste woorden. ‘Ik weet het niet..’, mompelde ze. Ze sprak de woorden maar half uit.

‘Waar denk je aan?’, vroeg Karlijn haar.

‘Sarah’, zei ze. ‘En Bastiaan. Hij vroeg me laatst nog of ik nog verliefd was.’

‘En?’, vroeg Karlijn opnieuw. ‘Wat heb je gezegd?’

‘Ik wist het niet. Ik heb het afgedaan met een snelle ja en was over iets anders begonnen. Ik weet het nog steeds niet.’

‘Geloofde hij het wel dan?’

‘Misschien niet, maar ik had helemaal geen zin om het te moeten gaan toelichten allemaal. Ik weet het zelf niet eens. Ik vraag me wel eens af waarom ik eigenlijk een relatie ben aangegaan met hem.’

‘Hoezo?’, vroeg Karlijn opnieuw alsof ze in de stoel van een psychiater was gaan zitten. Ze wilde maar wat graag alles weten van haar of hield ze dat haarzelf nu voor? Het was wel haar beste vriendin, ze was altijd al zo geweest.

‘Nja, misschien was het meer uit handigheid of zoiets en ben ik er meer ingerold dan dat ik er echt van overtuigd was dat hij degene was waar ik oud mee wilde worden. Hij is ook wel goed voor me en ik zou het ook echt zielig vinden voor Rian om het te breken, snap je? Ik weet niet of ik dat wel kan doen.’

Karlijn keek haar begrijpelijk aan en schudde knikkend haar hoofd. Ze zocht naar de bevestiging voor haar gevoel, een bevestiging dat haar hoofd het bij het juiste eind had, ondanks dat haar gevoel het anders zou willen zien.

Ze stopte haar monoloog even en keek naar haar telefoon waarvan het notificatielampje brandde.

‘Sarah?’, vroeg Karlijn haar.

‘Nee, Melanie’, antwoordde ze terwijl ze het bericht op haar scherm las.

‘Melanie?, vroeg ze verbaasd. ‘Wie is dat?’

‘Ja, lang verhaal. Die ben ik zaterdagavond tegengekomen. Ze is masseuse en ze heeft me gemasseerd ook’, vertelde ze lachend terwijl ze druk typend op haar scherm haar bericht aan het beantwoorden was.

‘WAT?’, schreeuwde Karlijn nog net niet. ‘Heb je een massage gehad? Wanneer dan?’ Ze keek haar vragend aan. ‘En wat stuurt ze?’

Foto van: livarea Flickr via Compfight cc

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
5 reacties
 1. 2 jaar geleden
  Merel

  Zo spannend en fijn hoe je het vertelt! Heel knap

  Beantwoorden
 2. 2 jaar geleden
  suzanne bol

  ahh ik wil verder lezennnnn :((((

  Beantwoorden
 3. 2 jaar geleden
  Eva

  Mooi geschreven!

  Beantwoorden
 4. 2 jaar geleden
  Wendy

  Wauww dit raakt me.. herkenbaar

  Beantwoorden
 5. 2 jaar geleden
  Lieke

  Melanie wil haar gwn haha! Die dialogen zijn zo goed alsof ik er bij zit

  Beantwoorden

Geef een reactie