Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#55 Een doolhof vol verlangens

Fuck, wat moest ze nu? Het leken minuten te duren, maar het konden slechts enkele seconden zijn dat Melanie het oogcontact aanhield. Ze brak, ze brak en liet haar blik weer afglijden naar de foto’s in haar portemonnee. Zou ze merken dat ze niet meteen antwoord gaf? Ze had geen idee wat ze haar nu moest zeggen.

Ze kon niet overzien welk antwoord wat teweeg zou brengen bij Melanie, daar kende ze haar en haar intenties niet goed genoeg voor. Wat als ze de waarheid zou zeggen en haar over Bastiaan en Rian zou vertellen? Ze zou zich voorgelogen voelen, dat kon niet anders. Misschien zou ze het zelfs doorspelen aan Sarah, want die kenden elkaar ook tenslotte. Niet heel goed, maar toch. Eerlijk zijn was geen optie, niet nu, ze zou het niet begrijpen. Alle gedachten vlogen in een seconde tijd door haar hoofd heen terwijl ze met haar wijsvinger rustig over de foto heen streelde.

‘Dit is Bastiaan en dit is Rian’, sprak ze uiteindelijk nadat ze een lichte zucht slaakte.

‘Oh God, ze zijn toch niet overleden?’, hoorde ze Mel vrijwel meteen zeggen. Haar hoofd toonde een geschrokken blik. ‘Ik vroeg het alleen uit interesse, sorry.’

‘Nee’, zei ze nog net voordat ze onderbroken werd door een mededeling die uit de vele speakers van het station klonk. ‘Beste reizigers. Komend weekend wordt er aan het spoor gewerkt..’

Het geluid overstemde de woorden die ze vervolgens wilde spreken, waardoor ze de rest van haar zin invulde met een glimlach. Melanie’s geschrokken blik maakte plaats voor een opgeluchte uitstraling en al snel verscheen er ook bij haar een lach.

‘Het ligt een beetje ingewikkeld’, hoorde ze haarzelf zeggen nadat de stem uit de speakers gedoofd was, maar meer kwam er niet uit haar lippen. Ze durfde het niet, ze durfde haar niet de waarheid te vertellen. Wat was dit voor raar halfbakken antwoord? Wat moest Mel nu wel niet van haar denken? Ze schaamde zich, ze schaamde zich voor haar eigen onnozele gedoe en al die leugens die ze verkondigde.

Mel zette een stap naar haar toe en wreef geruststellend over haar linker arm heen. ‘Je hoeft het niet te vertellen hoor, ik zie dat het je zwaar ligt. Misschien een andere keer’, sprak Mel op een kalme en rustige toon. Het verbaasde haar, het verbaasde haar dat Mel zich zo begrijpend en open opstelde naar haar toe. Helemaal nadat ze haar behoorlijk had afgewezen toen ze nog geen half uur geleden op enkele centimeters van elkaar af stonden in de massageruimte.

Die kleine afstand voelde vertrouwd, toen al, en nu weer. Links en rechts zoefden er mensen langs hun heen om de trein te halen. De één met een snel pas, de ander half rennend. Het moment had iets onwerkelijks, alsof al die mensen er niet waren en zij slechts alleen met Mel voor de ingang van het station stond. Haar ogen trokken haar uit de hele omgeving vandaan.

‘Shit, ik moet de trein halen’, zei ze terwijl ze het zich ineens besefte. In een spontane opwelling drukte ze haar lippen tegen de rechter wang van Mel aan en kuste ze haar gedag. Mel keek haar verbaast aan en wekte de intentie om haar nog iets te zeggen, maar opnieuw klonk die oorverdovende stem uit de speakers. Met een klein lachje draaide ze haarzelf weg van Melanie en liep ze in één pas door de incheckpoortjes heen en naar het spoor.

De trein stond al klaar met haar deuren geopend. Het zag er aardig rustig uit, de coupe waar ze naar binnen stapte was nog verlaten waardoor ze de mogelijkheid had om in de vrije vierzit plaats te nemen. Al snel draaide ze de hele middag terug in haar hoofd en stelde ze haarzelf voor hoe het geweest zou zijn wanneer ze niet had besloten om naar buiten te gaan op het moment dat Melanie haar diep in de ogen aankeek.

‘Sorry, mevrouw.’ Ze schoot onmiddellijk uit haar gedachten wanneer ze aangetikt werd door een meisje. ‘Mag ik heel even kijken onder die stoel, of mijn portemonnee daar toevallig ligt?’, vroeg ze een beetje in paniek. Snel veerde ze op uit haar stoel en liet ze haar zoeken. In de tussentijd nam ze haar gedaante op. Het was geen alledaags meisje. Ze had een bijzondere verschijning door haar vele tatoeages en paarse lange lokken die mooi afstaken tegen de witte kleding die ze droeg. Het deed haar terug denken aan een oud klasgenote die dezelfde kleur lokken had toentertijd. Het fascineerde haar, niet alleen door die extraverte kledingkeuze, maar ook omdat zij het eerste meisje was geweest waar ze iets anders voor leek te voelen dan slechts vriendschap.

‘Yes, gevonden!’, sprak het meisje opgedaan. Vanuit haar knieën stond ze langzaam op en verliet ze de coupe met een vriendelijke lach. Terwijl ze haar nakeek en nog altijd terug dacht aan het meisje uit haar klas, voelde ze haar telefoon trillen in haar broekzak.

‘Mop, ik ben thuis. Je zou langskomen toch? Waar ben je nu, zie ik je zo? X’, stond er op haar scherm. Het was een bericht van Karlijn. Ze had natuurlijk verwacht dat ze er al zou zijn. Snel stuurde ze terug dat ze net in de trein zat en het niet lang meer zou duren. Het was tenslotte maar een paar minuten lopen vanaf het station naar het huis van Karlijn. Ze keek uit naar dat moment, het moment waarop ze voor het eerst na al die dagen haar hart echt kon luchten. Met een diepe zucht wilde ze haar telefoon weer in haar jaszak stoppen, maar een nieuwe notificatie hield haar tegen. Het was een Facebook notificatie..

‘Sarah Bergslot heeft je uitgenodigd om vrienden te worden op Facebook’.

Foto van: tomorca Flickr via Compfight cc

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#56 Een doolhof vol verlangens

Verstijfd bleef ze naar de melding op haar telefoon staren en voelde ze een lichte paniek opkomen. Sarah had haar ... Lees verder

Vorig deel

#54 Een doolhof vol verlangens

Het duurde slechts een paar seconden voordat ze de warme stem van Bastiaan door haar telefoon hoorde komen. 'Hey, lieverd', ... Lees verder

8 reacties
 1. 2 jaar geleden
  Ria

  Heel spannend weer lisa
  Groetjes Ria

  Beantwoorden
 2. 2 jaar geleden
  Stefanie

  Dit is zooooo goed!

  Beantwoorden
 3. 2 jaar geleden
  suzanne bol

  spannenddd!! heb delen die ik misde door vakantie snel gelezen ben zo benieuwd wat gaat gebeuren zo spannend geschreven

  Beantwoorden
 4. 2 jaar geleden
  Lieke

  Ooooo shit haha als ze accept ziet ze van bastiaan natuurlijk maar dit deel is echt heel nice. Je schrijft zo mooooi!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie