Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#46 Een doolhof vol verlangens

‘Oh schat’, zei Karlijn vlug op een toon die haar geschrokken reactie verraadde. ‘Dus daarom deed je het hele weekend zo raar aan de telefoon..’, zei ze nadat ze een kleine stilte liet vallen. ‘Maar je denkt toch niet dat er iets is tussen mij en Bastiaan? Kom op, je kent me.’

‘Ja, ik weet het allemaal niet meer. Waarom zou je er over liegen dan? Ik heb zoveel aan m’n hoofd.’ Ze voelde de druk op haar schouders verlichten, naarmate ze meer woorden sprak. Het zeggen alleen luchtte al enorm op.

‘Ga nou maar naar mijn huis. Dan praten we er straks over. Dat heb je wel nodig’, zei Karlijn. ‘En ik ook. Ik wil alles weten over Sarah en haar ex’, zei ze er lachend achteraan.

Snel liep ze weer terug naar haar werkplek. Het voelde alsof ze zojuist tien kilo lichter was geworden. Alleen maar door een klein beetje van haar gedachtes te hebben gedeeld met Karlijn. Nadat ze een aantal minuten op haar bureaustoel zat, besloot ze weer op te staan. Ze kon niet functioneren, er kwam nog steeds helemaal niets uit haar.

Een beetje aarzelend liep ze in een rechte lijn naar het kantoor van de manager. ‘Ik voel me echt niet goed vandaag’, zei ze door de openstaande deur heen. ‘Denk dat het beter is dat ik naar huis ga, want ik krijg niets gedaan.’

‘Je ziet er vandaag inderdaad wat witjes uit’, hoorde ze haar manager zeggen. Ze liet iets van een glimlach zien en liep zonder op een verder antwoord te wachten weer terug naar haar bureau toe. Met haar tas en jas al snel in haar handen liep ze opnieuw de afdeling af en weer naar buiten. Het inademen van de frisse lucht leek haar voor even opnieuw te laten ontspannen. Voor even was het alsof alles van haar af viel en alle gedachten in haar hoofd haar met rust lieten. Voor even, want zodra ze een aantal passen verder van haar werk zette, sloot ze haarzelf weer volledig op in haar hoofd. Alle gedachten kwamen net zo hard weer terug.

Het vermoeide haar, die constante inspanning van alles maar moeten overdenken. Het begon een negatieve uitwerking te hebben op haar lichaam. Ze voelde haarzelf zwak, vermoeid, energieloos en elke beweging kostte meer moeite dan het normaal zou moeten. Met een slakkentempo slenterde ze door de straten van de binnenstad heen op weg naar het station tot ze het geluidje van haar telefoon hoorde; het was een berichtje. Verbaasd keek ze naar het nummer en het bericht dat haar gestuurd was.

Zonder nog iets te zeggen stopte ze haar telefoon weer terug in haar jas en vervolgde ze haar weg. Haar voeten bepaalden de richting die ze opliep, haar hoofd hield zich hier niet meer mee bezig. Zo liep ze een tijdje door tot ze in het oudere gedeelte van de binnenstad belandde. Hier kwam ze niet vaak, dit deel van de stad was nieuw voor haar. Na even om haar heen te hebben gekeken viel haar blik op een groot wit bord naast haar waarop beauty salon met dikke zwarte letters stond afgebeeld.

‘Hey, Clai.. eh jij!’, hoorde ze ineens naast haar. Een beetje geschrokken draaide ze haar hoofd.

Foto van: HAMED MASOUMI Flickr via Compfight cc

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#47 Een doolhof vol verlangens

'Je hoeft niet zo geschrokken te kijken hoor', zei Mel met een lach op haar gezicht. Mel plaatste haar hand ... Lees verder

Vorig deel

#45 Een doolhof vol verlangens

'Wat is er, schat?', hoorde ze terug door haar telefoon. 'Ik, ehm. Ik ben niet helemaal eerlijk tegen je geweest', ... Lees verder

7 reacties
 1. 2 jaar geleden
  Eva

  Vermakelijk geschreven

  Beantwoorden
 2. 2 jaar geleden
  Truus

  Ik ben benieuwd waar ze naartoe gaat

  Beantwoorden
 3. 2 jaar geleden
  suzanne bol

  jaaaaaaa ze gaat weer naar sarah!!!

  Beantwoorden
  • 2 jaar geleden
   Miriam

   Hahah dit was me reactie ook maar denk dat niet Sarah is want die weet wel haar naam toch. Spannend dit

   Beantwoorden
 4. 2 jaar geleden
  Carla

  Tof deel!

  Beantwoorden
 5. 2 jaar geleden
  Lianne

  Superleuk je blog! Heel goed verhaal!

  Beantwoorden
 6. 2 jaar geleden
  Lieke

  Oh shit volges mij gaat er wat gebeuren nu

  Beantwoorden

Geef een reactie