Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#33 Een doolhof vol verlangens

Versteend stond ze in de woonkamer. Ze kon zichzelf niet meer bewegen. Het leek alsof ze aan de grond was vast genageld. Wat was dat? Wat was dat geluid? Het klonk alsof er een tak van een boom afbrak, zo hard dreunde het door in de woonkamer. Ze bleef gefocust naar de deur van de slaapkamer staren. Hij stond dan wel op een kier, maar veel kon ze niet zien door de kleine opening. Het was te donker binnen. Toch speurde ze naar een silhouette, naar iets van beweging in de kamer zodat ze haar vermoeden dat Sarah daadwerkelijk wakker was kon bevestigen.

Niet veel later klonk er nog een hard krakend geluid, gevolgd door een zeurende zucht uit de slaapkamer. Snel deed ze een stap opzij en weg van de slaapkamerdeur. Dat moest Sarah zijn. Was ze echt wakker geworden? Vrijwel meteen kon ze het krakende geluid plaatsen; het moest het houten bed zijn waar ze zelf niet al te lang geleden ook nog in lag.

Veel tijd had ze niet om daar nog langer bij stil te staan, want ze hoorde het houten bed nog een keer kraken. Ze moest hier nu echt weg om niet de confrontatie met Sarah aan te hoeven gaan. Opnieuw keek ze snel om haar heen. Het voelde alsof ze even in slowmotion bewoog, terwijl haar hoofd één grote chaotische puinhoop aan het worden was. Nergens zag ze een sleutel liggen, of iets dat zich ook maar een beetje als een sleutel zou kunnen voordoen.

Haar hartslag begon weer op te lopen en in een laatste poging draaide ze nog één maal om haar tenen heen. Niets. Er was niets wat haar een uitweg kon verschaffen in deze situatie. Ze begon nu echt in paniek te raken en voelde haar ogen vochtig worden. Wat had ze nou gedaan en waar was ze in vredesnaam allemaal mee bezig?

Opnieuw bleef haar blik op de foto in het midden van de kast hangen. Dit keer niet vanwege de vrouw in de foto zelf, maar vanwege de plek waar de vrouw stond. Onmiddellijk draaide ze haar hoofd naar de lange gordijnen aan de linkerkant van de woonkamer. Ze vielen langs de gehele lengte van de muur en lieten geen centimeter onbedekt. Met grote passen liep ze naar het midden van de gordijnen toe en trok ze beide zijdes van elkaar weg.

Een tuin, Sarah had een tuin. Achter het gordijn bevond zich een uitzicht op een kleine tuin. Er was dus nog een uitweg naast die van de voordeur. Als vanzelf kroop ze achter het gordijn door en reikte ze met haar hand naar het handvat van de achterdeur. Ze nam nog één keer diep adem en probeerde vervolgens om het handvat naar beneden te duwen.

Foto van: Bad Alley (Cat) Flickr via Compfight cc

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#34 Een doolhof vol verlangens

Hij bewoog, het handvat bewoog soepel naar beneden. Er gleed een rilling van vreugde langs haar ruggengraat. De deur was ... Lees verder

Vorig deel

#32 Een doolhof vol verlangens

Een beetje in paniek draaide ze meerdere malen op haar tenen. Ze wist niet wat ze nu moest doen, laat ... Lees verder

9 reacties
 1. 2 jaar geleden
  Carla

  Komt volgende deel al??? Pfffff

  Beantwoorden
  • 2 jaar geleden
   Trudy

   Jaaa! Duurt lang.. We moeten petitie beginnen voor meer delen in de week hahaha

   Beantwoorden
 2. 2 jaar geleden
  Simone

  Ja dit is echt nice hoor. Kan niet wachten op volgende

  Beantwoorden
 3. 2 jaar geleden
  Ineke

  Bijzonder en meeslepend. Kan me er helemaal in verplaatsen! Heel goed

  Beantwoorden
 4. 2 jaar geleden
  Trudy

  Dit is veel te goed verdomme 🙁 Nu weer zo lang wachten op de volgende is echt niet leuk

  Beantwoorden
 5. 2 jaar geleden
  Lieke

  Jezuss je houd het lekker spannend he 😉 Heel gaaf ik kan je wel zoenen haha.

  Beantwoorden
 6. 2 jaar geleden
  Elise

  Jaaa straks is die achterdeur ook niet open en is er nog een zijdeur ergens of staat Sarah voor der en belanden ze weer in bed :O

  Beantwoorden
 7. 2 jaar geleden
  Ria

  Ah weer zo spannend!!!

  Beantwoorden
 8. 2 jaar geleden
  Carla

  Jaaaaa omg zat al te wachten op volgend deel. Is die deur wel open?????

  Beantwoorden

Geef een reactie