Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#19 Een doolhof vol verlangens

Ze wist in eerste instantie niet goed hoe ze op die opmerking moest reageren, maar voelde haar lach vanuit haar tenen opzetten. Het lukte haar niet om het te onderdrukken, als ze dat al zou willen.

‘Heb je dat zelf verzonnen?’, vroeg ze nog half lachend.

‘Vast niet, alles is al eens gezegd toch’, hoorde ze terug. Het was een bijdehante opmerking, maar toch voelde ze haar mondhoeken weer iets omhoog krullen. Waarom moest ze daar eigenlijk om lachen? Het was niet eens grappig. Nog voordat ze daar over na kon denken werd haar gevraagd wat ze dronk.

‘Alcohol’, zei ze droog. ‘Doe je mee?’ Ze kreeg een grote lach terug en zag de vrouw achter de bar al snel op verzoek twee glazen inschenken. De aandacht deed haar goed. Het bracht haar hoofd tot rust. Niet zozeer doordat alle vragen en twijfels ineens verdwenen waren, maar het deed er nu even niet meer toe. Er lag een deken over al haar gedachten heen. Ze kon voor het moment weer vrij ademen.

Na een moment van oogcontact tijdens het proosten, wende ze haar blik snel weer op een andere plek. Iemand langdurig in de ogen aankijken was niet aan haar besteed. Het maakte haar nog steeds onzeker. Al snel belande ze in gesprek en uitte ze haar verbazing dat het zo rustig was voor een zaterdagavond. De wijn gleed tussen het praten door soepel naar binnen. Haar glas was nog geen halve seconde leeg of ze kreeg alweer een nieuwe aangereikt.

‘Je hebt een leuke lach.’

Als vanzelf liet ze haar mondhoeken weer omhoog krullen. Een beetje verlegen nam ze het compliment aan en voelde ze hoe een hand zich op haar knie nestelde.

‘Precies die lach dus’, klonk het ondertussen. ‘Je mag veel meer lachen van mij.’

‘Oke’, antwoordde ze. Ze wist niet zo goed wat ze verder moest zeggen. Ze kon nooit zo goed overweg met complimenten. Daarbij werd ze ook nog eens afgeleid door de hand die langzaam van haar knie richting haar bovenbeen gleed. Even zocht ze oogcontact, maar ze werd al snel weer bedolven door die heldere blauwe ogen die haar aankeken. Verlegen draaide ze haar hoofd weer weg en greep ze naar haar glas om een slok te nemen.

‘Sorry’

‘Waarvoor?’, vroeg ze terwijl ze haar glas wijn weer op de bar zette. Ze trok haar wenkbrauwen op om haar vraag van meer verbazing te kunnen voorzien.

‘Voor dit’, kreeg ze als antwoord. In een soepele beweging kwamen de blauwe ogen langzaam dichterbij en naderden zich twee lippen tot op enkele centimeters van haar mond.

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Foto van: St Stev Flickr via Compfight cc.
Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#20 Een doolhof vol verlangens

Ze kon dit niet maken en al helemaal niet hier, zo in het openbaar. Had ze dan helemaal niets geleerd? ... Lees verder

Vorig deel

#18 Een doolhof vol verlangens

Snel stapte ze de bus naar het station in en liet ze de kou achter bij de bushalte. Ze moest ... Lees verder

9 reacties
 1. 3 jaar geleden
  Lisa

  Thanks all! En ben niet met een boek bezig haha.. Maar wie weet!

  Beantwoorden
 2. 3 jaar geleden
  Greetje

  Ik zag een sticker van je bij olvg. Vermakelijke blog

  Beantwoorden
 3. 3 jaar geleden
  Leonie

  Komen we er oooit nog eens achter hoe de hoofdpersooon heet?

  Beantwoorden
 4. 3 jaar geleden
  Anoniem

  Jaa weer een nieuwe! Heel spannend weer

  Beantwoorden
 5. 3 jaar geleden
  Miriam

  Superleuk! Kan ik alvast je boek bestellen?

  Beantwoorden
  • 3 jaar geleden
   Suzanne

   Komt er een boekversie????

   Beantwoorden
 6. 3 jaar geleden
  Ria

  Weer een goed deel! Het blijft gewoon spannend echt knap. Ik vind je blog ook heel mooi met fotos en menu zo. Welkee template gebruik je???

  Beantwoorden
 7. 3 jaar geleden
  Elisa

  Oeeh spannend! Is dat Sarah??? Ze pakt het goed aan dan hahahaha

  Beantwoorden
  • 3 jaar geleden
   Anoniem

   Ik denk het wel! Of misschien een andere vrouw??

   Beantwoorden

Geef een reactie