Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#18 Een doolhof vol verlangens

Snel stapte ze de bus naar het station in en liet ze de kou achter bij de bushalte. Ze moest er even tussenuit, thuis zitten was geen optie voor vanavond. Ze zou zichzelf gek maken door alles te blijven herhalen en overdenken. Ze had afleiding nodig. Afleiding van alle gedachten die constant door haar hoofd heen spookten. Het was een motor die ze maar moeilijk uit kon zetten. Ze was op zoek naar iets dat haar gedachten kon verzetten voor vanavond, iets dat haar ver weg uit haar hoofd vandaan hield, iets dat de naam van alcohol ademde.

Zodra ze de bus uitstapte werd ze weer omarmd door een ijzige wind. Diezelfde wind die haar in de middag op de fiets al geteisterd had. Gelukkig was het maar een klein stukje lopen naar het perron. Naast haar stonden meer mensen die worstelden met de temperatuur. Ze waren allen slachtoffer van de kilte die moeder natuur voortbracht. Het kalmeerde haar op de één of andere vreemde manier, ze vond rust in het idee dat ze niet de enige was die in staat zou zijn om een deel van het perron in brand te steken voor een beetje warmte. Heel lang hoefde ze daar niet bij stil te staan, ze zag de trein al aankomen.

Vluchtig sprong ze naar binnen, net zoals de rest van de mensen op het perron deden. Ze nam plaats tegenover een stelletje die elkaars handen vast hielden en stilzwijgend naar buiten staarden. Het had iets vertroetelend, om zo zonder iets te zeggen van een moment te kunnen genieten. Het bracht haar terug in de tijd. Een tijd waarin zij nog echt oprecht genoot van de momenten met Bastiaan. Niet dat ze dat nu niet meer deed, integendeel, ze wilde hem niet kwijt. Het was alleen dat gevoel dat miste. Dat pure, dat nieuwe, dat alles doorborende gevoel dat haar elk moment dat ze samen doorbrachten liet voelen alsof ze thuiskwam na een lange werkdag.

Nu ze daar zo aan dacht, kostte het weinig tijd voordat ze haarzelf weer vast liet lopen in haar hoofd. Gelukkig duurde het niet lang voordat ze een kroeg instapte en plaats nam op een kruk aan de bar. Ze bestelde een glas rode wijn en keek ondertussen rondom haar heen. Het was rustig, helemaal voor een zaterdagavond. Er waren wel mensen, maar het oogde een beetje verlaten. De R&B muziek kwam op een laag volume uit de speakers, maar ze hoefde alsnog geen moeite te doen om het goed te kunnen verstaan. Dat was wel eens anders geweest. Meestal overstemden de gesprekken van alle kroeggangers de muziek volledig.

Met haar glas wijn in de hand draaide ze haarzelf weer naar de bar toe. Hoewel dit veel beter was dan thuis op de bank zitten, bekroop haar toch een bepaald gevoel. Voelde ze haarzelf soms schuldig? Waarom? Bastiaan was ook weg, waarom zou zij dan alleen thuis moeten zitten? Langzaam schudde ze haar glas en staarde ze naar de golven van wijn die het veroorzaakte.

‘Oh’, hoorde ze ineens naast zich. Ze draaide haar hoofd en zag twee blauwe ogen naar haar kijken. ‘Geen wonder dat het vandaag zo grauw was, alle kleur zit in jouw ogen.’

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Foto van: Guillermo Santander Flickr via Compfight cc.
Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#19 Een doolhof vol verlangens

Ze wist in eerste instantie niet goed hoe ze op die opmerking moest reageren, maar voelde haar lach vanuit haar ... Lees verder

Vorig deel

#17 Een doolhof vol verlangens

Ze schrok van de felheid in haar vraag. Haar man draaide zijn hoofd en zag haar in de hoek van ... Lees verder

15 reacties
 1. 3 jaar geleden
  Brienne

  Spannend! Wiee is het?

  Beantwoorden
 2. 3 jaar geleden
  Kristel

  Interessante blog om te lezen. Je hebt er een volger bij!

  Beantwoorden
 3. 3 jaar geleden
  Magdalena

  heel tof blog. ik lees het graag. goed!

  Beantwoorden
 4. 3 jaar geleden
  Anoniem

  Tof stuk!

  Beantwoorden
 5. 3 jaar geleden
  Anoniem

  Nicee hoor

  Beantwoorden
 6. 3 jaar geleden
  Anoniem

  Heel tof stuk

  Beantwoorden
 7. 3 jaar geleden
  Rosemarie

  Die opmerking aan het eind is geniaal hahaha superleuke blog en hele leuke actie ook

  Beantwoorden
  • 3 jaar geleden
   Leonie

   Geen wonder dat het vandaag zo grauw was, alle kleur zit in jouw ogen! ahahahaha ja. hele leuke blog!

   Beantwoorden
 8. 3 jaar geleden
  Elise

  Hahaha geweldige openingszin!

  Beantwoorden
 9. 3 jaar geleden
  Bianca

  Love hoe je het zo beeldend verteld. Zag dat stelletje echt hand in hand voor me zitten

  Beantwoorden
 10. 3 jaar geleden
  Brenda

  Leuk! Heeft de hoofdpersoon al een naam?

  Beantwoorden
 11. 3 jaar geleden
  Annie

  Onwijsspannend verhaal! Wil heel graag verder lezen

  Beantwoorden
 12. 3 jaar geleden
  Anoniem

  Oooh spannend weer! Hoe gaat het verderrrr??

  Beantwoorden
 13. 3 jaar geleden
  Ashley

  Ik gebruikte google vertalen naar uw blog te lezen zoals ze erover in de wachtkamer aan het praten waren. Moest controleren wat alle heisa was over haha. Het is zeer goed geschreven en echt spannend!! Goed gedaan

  Beantwoorden
 14. 3 jaar geleden
  Eva

  Is dat Sarah????? Spannenddd!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie