Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#17 Een doolhof vol verlangens

Ze schrok van de felheid in haar vraag. Haar man draaide zijn hoofd en zag haar in de hoek van de bank zitten. ‘Ik was even naar de bouwmarkt en een beugel bij Lars voor zijn tv vastmaken.’ Hij keek er een beetje verrast bij. ‘Had ik toch gezegd?’

‘Oh’, antwoordde ze verbaasd. Er daagde niets bij haar, ze kon zich niet herinneren dat haar man zoiets gezegd had. Maar dan nog, als het allemaal waar was, wat deed hij dan bij Karlijn? Ze moest zich inhouden om niet gelijk een heel vragenvuur op haar man af te schieten. Het kostte haar veel moeite. Langzaam nam ze nog maar een slok water uit haar glas om haar drang op het krijgen van antwoorden een beetje te laten zakken.

‘Is het gelukt?’, vroeg ze vervolgens. Ze fakete haar interesse. Het liefst vroeg ze hem het hemd van zijn lijf, maar ze kon hem niet confronteren met wat ze gezien had. Ze kon niet zeggen dat ze hem bij Karlijn zag staan. Niet zolang ze niet wist wat de rol van Karlijn was en of ze nog wel op haar kon vertrouwen. Wie weet wat ze allemaal gezegd zou hebben, ze zou zichzelf verraden.

‘Ja, het was zo gedaan’, antwoordde haar man terwijl hij driftig met zijn ogen door de woonkamer ging. ‘Heb jij mijn schoenen gezien?’, vroeg hij.

‘Die staan in de gang.’

‘Oh!’ Met grote passen zag ze hoe haar man weer naar de tussendeur liep.

‘Ga je nu al weg?’, vroeg ze aan Bastiaan.

‘Ja, ik eet even snel wat bij Lars en dan gaan we gelijk door.’ Hij nam plaats op een trede van de trap en worstelde om zijn voeten in zijn schoenen te krijgen. Na wat gemopper hoorde ze hem weer opstaan. Met een sjaal van FC Utrecht half over zijn nek geslagen liep hij opnieuw de woonkamer binnen. Hij oogde wat zenuwachtig. Ze wist niet goed of dat met de aankomende wedstrijd te maken had of dat er meer aan de hand was.

‘Ik ben weg, schat’, klonk het uit de mond van haar man. Hij gaf haar nog snel een kus en haastte zich vervolgens naar de voordeur. Nog voordat ze haar man de voordeur achter hem dicht hoorde doen, verzwolg ze haarzelf alweer in gedachten. Alles kwam in sneltreinvaart voorbij. Elke eerdere twijfel, elke onzekerheid, elke mogelijke gedachte van wat eventueel zou kunnen. Alles kwam voorbij. Ze wilde helemaal niet alleen zijn, niet nu. Ze zou niets anders doen dan de hele avond in haar hoofd gaan zitten wroeten. Ze zou zichzelf gek maken.

Bijna spastisch drukte ze op de knoppen van de afstandsbediening en vloog ze door de zenders op haar televisie heen. Het ging veel te snel om ook maar te zien wat zich precies op welke zender afspeelde. Ze zocht naar middelen om uit haar hoofd te blijven, om niet steeds weer alles opnieuw in haar hoofd te hoeven doorlopen.

In een uiterste poging tot afleiding pakte ze haar mobiele telefoon van de salontafel en bladerde ze door haar telefoon heen tot ze bij het laatste berichtje van Sarah kwam. Opnieuw las ze de woorden hardop in haar hoofd. Haar wangen voelden al snel warmer aan en haar vingers hingen boven de letters waarmee ze de woorden wilde typen om Sarah’s bericht mee te beantwoorden. Toch twijfelde ze. Moest ze dat wel doen?

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Foto van: CJS*64 “Man with a camera” Flickr via Compfight cc.
Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#18 Een doolhof vol verlangens

Snel stapte ze de bus naar het station in en liet ze de kou achter bij de bushalte. Ze moest ... Lees verder

Vorig deel

#16 Een doolhof vol verlangens

In een flits van een seconde stond ze stil en draaide ze haarzelf snel om. Dit kon ze niet doen, ... Lees verder

11 reacties
 1. 3 jaar geleden
  Mel

  Mooi!

  Beantwoorden
 2. 3 jaar geleden
  Emma

  Heel leuk verhaal om te lezen. Ben benieuwd waar het heengaat

  Beantwoorden
 3. 3 jaar geleden
  Ria

  Spannend! leuk dat actie ook nog steeds is!

  Beantwoorden
 4. 3 jaar geleden
  Elisa

  Jaa dat moet ze doen!! haha

  Beantwoorden
 5. 3 jaar geleden
  Anoniem

  Gaaf geschreven weer!

  Beantwoorden
  • 3 jaar geleden
   Miriam

   Zeker gaaf ja! Blijft spannend

   Beantwoorden
 6. 3 jaar geleden
  Irene Lot

  Ahh ja sarah moet terugkomen :)))

  Beantwoorden
 7. 3 jaar geleden
  Anoniem

  Oee spannend!

  Beantwoorden
 8. 3 jaar geleden
  Alice

  Spannend weer! Wat gaat ze doen?

  Beantwoorden
 9. 3 jaar geleden
  Miriam

  Jaaaaaaa! Ze moet Sarahs bericht beantwoorden!

  Beantwoorden
  • 3 jaar geleden
   Eveliene

   Dit was mijn eerste reactie ook 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie