Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

#15 Een doolhof vol verlangens

Ze nam een paar keer diep adem om de spanning uit haar stem te halen en sleepte vervolgens met een trillende vinger het groene icoontje naar rechts. ‘Hey’, zei ze.

‘Hey meid, hoe is het?’, vroeg Karlijn met een bezorgde stem. ‘Is alles goed? Ik zag dat je een hoop keer hebt gebeld’, ging ze verder.

‘Ja, waar was je? Ik moest je echt spreken’, antwoordde ze enigszins boos.

‘Sorry. Ik was even boodschappen doen en had m’n telefoon thuis laten liggen’, gaf Karlijn als antwoord. Ze loog, ze loog dat ze barstte, was het enige dat ze uit de woorden van Karlijn op kon maken. Waar haalde ze het gore lef vandaan om zo te liegen tegen haar beste vriendin?

‘Maar je hebt het hem niet verteld?’, vroeg Karlijn vervolgens.

‘Nee’, zei ze voordat ze even pauzeerde. Ze moest de tijd nemen om haar boosheid niet door te laten schemeren in haar stem. ‘Ik had er in de trein nog eens goed over nagedacht en vond het toch geen goed idee. Ben bang dat ik hem dan verlies.’

‘Snap ik, schat. Dat probeerde ik je gisteren ook al duidelijk te maken’, zei Karlijn. ‘Zoveel was er ook niet aan de hand toch. Het is het niet waard.’

Ze wist niet zo goed wat ze met het gesprek aan moest verder. Het was overduidelijk dat Karlijn loog over waar ze was. Ze had haar tenslotte met eigen ogen zien staan met Bastiaan. Wat hield ze nog meer voor haar achter? Waarom was Bastiaan bij haar thuis? Kon ze haar wel vertrouwen? Het waren allemaal vragen die tijdens het gesprek door haar hoofd spookten. Het zorgde ervoor dat de woorden van haar vriendin hun kracht verloren. Het troostte haar niet meer. Het enige waar ze nog aan dacht was dat ze niet eerlijk was.

‘Gewoon vergeten en doen alsof er niets is gebeurd’, sprak haar vriendin haar toe. ‘We maken allemaal wel eens een verkeerde keuze. Het hoort erbij, het vormt je en laat je inzien wat er echt toe doet en wat niet. Waarschijnlijk had je dit even nodig om alles weer helder te krijgen.’ Ze hoorde de woorden van haar vriendin aan en bevestigde ze af en toe met een ‘oke’. Ze was het er helemaal niet mee eens, maar ze had helemaal geen behoefte om te gaan vertellen dat ze een half uur geleden nog onder de douche over Sarah fantaseerde. Niet zolang ze niet wist wat haar vriendin voor haar achter hield.

‘Weet jij waar Bastiaan is trouwens?’, vroeg ze aan haar vriendin. Het was eruit voordat ze er erg in had.

‘Uh, nee. Hoezo?’, klonk het na een kleine pauze aan de andere kant van de lijn. Ze hoorde de aarzeling in haar stem. ‘Is hij weg?’, vroeg Karlijn vervolgens.

‘Ja’, zei ze. Even bleef het stil.

‘Heb je hem al gebeld?’, vroeg Karlijn.

‘Nee, dat niet. Maar hij had opgenomen vanmorgen toen je mij belde toch? Misschien dat hij wat gezegd had.’ Ze zocht naar een weg om haar iets te laten zeggen wat haar meer duidelijkheid zou geven, maar haar vriendin werkte daar niet aan mee. Ze liet niets los.

‘Oh, nee. Hij had niets gezegd. Hij zal wel even naar de winkel zijn of zoiets’, zei Karlijn.

‘Ja, dat denk ik ook’, gaf ze als antwoord. Ze was er helemaal niet meer bij met haar hoofd. Er dwaalden teveel vragen in rond. ‘Ik bel je straks nog even’, zei ze snel voordat ze haar vriendin wegdrukte en haar telefoon weer terug in haar jaszak opborg.

‘De bitch’, sprak ze hardop terwijl ze haar hoofd richting het huis van Karlijn draaide. De gordijnen waren open, wat haar de mogelijkheid gaf om recht in de woonkamer te kijken. Daar zag ze Karlijn zitten, op de bank, met haar leugenachtige smoelwerk. ‘Fuck het ook maar’, sprak ze haarzelf streng toe. Ze smeet haar fiets tegen de heg aan en liep met grote passen de tuin van Karlijn in.

Wordt vervolgd.. Elke woensdag een nieuw deel online!

Photo Credit: onnola Flickr via Compfight cc.
Een eerder deel gemist? Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verschenen delen van ‘Een doolhof vol verlangens‘ of begin bij het eerste deel.
Volgend deel

#16 Een doolhof vol verlangens

In een flits van een seconde stond ze stil en draaide ze haarzelf snel om. Dit kon ze niet doen, ... Lees verder

Vorig deel

#14 Een doolhof vol verlangens

Ze bleef verstijfd staren naar de blauwe Volkswagen die recht voor de deur van Karlijn stond geparkeerd. Even twijfelde ze ... Lees verder

17 reacties
 1. 3 jaar geleden
  Ria

  Jaa weer woensdg kom maar op met de nieuwe deel!

  Beantwoorden
 2. 3 jaar geleden
  Lisanne

  Onwijs spannend! Kijk uit naar het vervolg

  Beantwoorden
 3. 3 jaar geleden
  Joan

  Heel tof verhaal. Blijft spannend

  Beantwoorden
 4. 3 jaar geleden
  Ria

  Ik denk dat Karlijn wel een smoesje verzint

  Beantwoorden
 5. 3 jaar geleden
  Nick

  Omg wat spannend verhaal! En superleuke actie !!

  Beantwoorden
 6. 3 jaar geleden
  Lisa

  Thanks allemaal, leuke reacties! Nog een weekje geduld! 🙂

  Beantwoorden
  • 3 jaar geleden
   Iris

   Ik wil een sneakpreview! hahahah

   Beantwoorden
   • 3 jaar geleden
    Miriam

    Bijnaaa

  • 3 jaar geleden
   Roos

   pffff nog een weeeek

   Beantwoorden
 7. 3 jaar geleden
  Gertrude

  Heel toffe blog! Spannend verhaal

  Beantwoorden
 8. 3 jaar geleden
  Laura

  Knap hoe je het verzint en elke deel zo spannend houdt. Vraag me af hoe de hoofdpersoon heet en of we daar nog achter gaan komene

  Beantwoorden
 9. 3 jaar geleden
  Laura

  Knap hoe je het zo verzint en spannend houdt elke deel. Vraag me af hoe de hoofdpersoon heet en of we daar nog achtere gaan komen??

  Beantwoorden
 10. 3 jaar geleden
  M

  Mooi weer

  Beantwoorden
 11. 3 jaar geleden
  Marloes

  Je maakt het steeds spannender verdomme haha en schrijft natuurlijk. Leest heel lekker weg. Ben benieuwd wat ze gaat doen bij Karlijn! Kon ik het hele verhaal maar gelijk lezen haha

  Beantwoorden
  • 3 jaar geleden
   Joosje

   Indd! Ik wil ook gelijk verder lezen, wil weten wat ze gaat doen en of ze nog Sarah gaat zien???

   Beantwoorden
   • 3 jaar geleden
    Iris

    Jaa dar ben ik ook benieuwd naar! Sarah moet terug komenn!

 12. 3 jaar geleden
  suzanne bol

  Gaatt ze Karlijn confronteren? Spannend dit! KAn niet wachten op volgende deel kijk elke odnderdag je blog 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie