Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Meer dan woorden

In ons leven praten we veel, maar zeggen we eigenlijk nog veel meer. Het is misschien een verwarrende uitspraak, maar de woorden die wij spreken zijn vaak meer dan slechts die gebundelde groepjes van letters. Het praat, het spreekt, niet slechts met woorden, maar iets met inhoud. Iets dat een gevoel overbrengt door een combinatie van letters. Het is als een schets zonder potlood, een lied zonder instrumenten, een ode zonder liefde. Het is het creëren van een setting, een sfeer, een verlangen. Iets om jezelf in te hervinden en tevens iets om jezelf in kwijt te kunnen.

Woorden kweken het verlangen om meer te willen horen/lezen en te ervaren welke betekenis het uiteindelijk overbrengt. De vraag waar het heen gaat, de vraag wat de boodschap is en met welke achterliggende intentie de woorden gekozen zijn. Het is misschien wel ons kostbaarste bezit; die zes en twintig letters. Het zou alles moeten omvatten, elk object, elke situatie en elk gevoel moeten kunnen onderbrengen.

Voor je gevoel kan dit nu nergens heen gaan, deze trein van woorden heeft namelijk nog geen eindstation en geen passagiers, slechts toeschouwers. Toeschouwers die elk woord voorbij zien razen en zich afvragen waar deze woordenboot uiteindelijk zal aanmeren. Alleen de afzender weet voor nu waar het heen gaat, alleen de afzender weet de waarde en de betekenis van deze gecreëerde ruimte vol letters, innig dansend op een scherm en zoekend naar enige verbondenheid.

Woorden zijn daarom ook zo mooi. Vaak zoeken we bepaalde woorden omdat we daar een waarde aan hebben gekoppeld. Simpelweg omdat we voor onszelf hebben bepaald dat die woorden goed zijn, dat die woorden iets positiefs uitdragen en fijn zijn om aangehoord te worden. Deze woorden kunnen voor iedereen anders zijn en anders aanvoelen. Alles is dan ook op meerdere manieren te interpreteren, woorden zijn hier geen uitzondering op.

Vaak staan we niet echt stil bij de woorden die wij dagelijks spreken. Vaker nog houden we vast aan een geselecteerd assortiment van woorden die wij alsmaar hergebruiken. De rest wordt voor levenloos achtergelaten, want als niemand ze spreekt, bestaan ze dan nog wel?

Woorden hebben kracht. Ze kunnen je laten zweven en laten vallen. De woorden die wij gebruiken en uiten zijn keuzes. Woorden zijn hetgeen dat echt van jou is en waar je zelf controle over hebt.

The tongue has the power of life and death, and those who love it will eat its fruit.

Proverbs 18:21

Foto van: Lynn Friedman via Compfight cc
3 reacties
 1. 1 jaar geleden
  Renske

  Ben echt verliefd op je schrijfkunst

  Beantwoorden
 2. 2 jaar geleden
  Lieke

  Wauwww meer van dit!!

  Beantwoorden
 3. 3 jaar geleden
  Anoniem

  grappig wel..

  Beantwoorden

Geef een reactie