Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Vergeten herinneringen

Van de week was ik bezig met mijn spullen een beetje op te ruimen en te ordenen, in verband met de verhuizing die nu achter me ligt. Het is iets dat ik niet graag doe, maar eens in de zoveel tijd is het er sowieso tijd voor en nu móest het ook wel natuurlijk! Opruimen/schoonmaken kost me altijd meer tijd dan ik van te voren bedenk. Niet omdat ik meer spullen heb of ik meer inspanning moet leveren, maar omdat ik tussendoor steeds stil sta bij alle spullen die ik in de loop der tijd vergeten ben.

Ik hield bijvoorbeeld een ketting met een kruis tevoorschijn waarvan ik dacht dat ik deze al een tijd kwijt was. Het lag onderin de lade van mijn kast. Ik nam het in mijn hand en ging op mijn bed zitten. Even zonk ik weg in gedachten, weg in de gedachten die ik bij deze ketting voelde. Vrijwel gelijk bevond ik mij in een herinnering van het moment waarop ik de ketting had gekocht. Mijn mondhoeken krulden langzaam omhoog en even bleef ik in die herinnering zitten.

Toen ik me realiseerde waar ik mee bezig was en alle open lades om mij heen zag, stond ik op en ging ik verder. Tot mijn oog viel op een dichtgevouwen A4tje in een hoekje van de lade. Ik pakte het papier en vouwde het uit. Opnieuw nam ik plaats op mijn bed en las ik de woorden die zich op het papier bevonden aandachtig. Daar ging ik weer, opnieuw op een reis door mijn gedachten tot ik aangekomen was bij de herinneringen die ik bij deze brief had.

Vaak doet het me goed om herinneringen op te doen, om even stil te staan bij wat geweest is en bewust te worden van alle mooie moment die ik al heb meegemaakt. Spullen hebben de kracht om die momenten voor even weer levend te maken. Met het bekijken van sommige voorwerpen, ga je automatisch terug denken aan een fijn moment.

Doordat het leven een drukke bezigheid is en we toch allemaal wel van een beetje overzicht houden, stoppen we veel spullen in kastjes en lades om er vervolgens niet zoveel aandacht meer aan te besteden. Het leven gaat immers gewoon verder en dat betekend dat er ook steeds nieuwe spullen bijkomen. Op zulke momenten van opruimen, ordenen of in mijn geval mijn verhuizing, kan je die spullen dus weer ineens tegenkomen. Het voelt een beetje alsof je een stukje van je verleden vindt, een stukje dat je even had weggelegd en op dat moment weer gevonden hebt. Het brengt je weer even terug in de tijd en laat je stil staan bij de momenten die je ontsnapt waren.

De grote opruiming is achter de rug en het heeft mij, mijn vergeten herinneringen teruggebracht. Stukjes van mezelf die ik opnieuw tegenkwam. Het is goed om weer stil te staan bij die momenten en ze mee te nemen naar je volgende plek. Goed omdat het een deel is van wie jij bent geworden en het een aandenken is van de mooie stappen die jij hebt doorlopen in je leven. Het is als het ware de evolutie van jezelf, klaar om aangevuld te worden met alle mooie aan spullen verbonden herinneringen die nog gaan komen, want we zijn nooit klaar met nieuwe herinneringen maken!

Foto van: louise peters via Compfight cc
2 reacties
  1. 1 jaar geleden
    Angela

    Deze raakt zo

    Beantwoorden

Geef een reactie