Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Geniet

Ik kijk omhoog naar de hemel en ik voel de zonnestralen op mijn huid gloeien, ik voel me fijn. Daarna kijk ik naar het mooiste meisje van de wereld en zie ik hoe ook zij straalt en geniet. Ze geniet van alle simpelheid die het leven nu nog voor haar in petto heeft. Ze huppelt heen en weer op haar blote voeten met een bellenblaas in haar hand. Ergens ben ik jaloers, jaloers op het gevoel van niet te hoeven nadenken en je te bekommeren om de dingen die voor volwassenen zo normaal zijn. Maar meer nog ben ik blij. Blij en dankbaar voor het hebben van dit prachtige wezentje in mijn leven.

Vol enthousiasme schop ik ook mijn schoenen uit en neem ik rustig aan wat stappen achter mijn dochter aan. De vloer onder mijn voeten voelt nog enigszins koud aan, maar maakt al snel plaats voor een aangename warmte door mijn lichaamstemperatuur. Voor nu wil ik even niet leunen op de comfort van schoenen. Met elke kleine pas die ik neem, verdwijnen mijn schoenen steeds verder achter mij. Ik twijfel niet en plaats mijn ene voet rustig voor mijn andere. Ik wil de oneffenheden in de vloer onder mij kunnen voelen. Het kriebelen van de frisse wind die door de openstaande achterdeur langs mijn tenen glijdt bij elke stap die ik zet.

Ik waan mij in de wolken en kijk steeds minder naar de vloer onder mij. Ik zweef er langzaam overheen. Ineens klappen mijn kaken op elkaar en verstijf ik wanneer ik een steek in mijn voet voel. Mijn dochter huppelt nog vrolijk in het rond, dus ik verbijt de pijn en slik alle vloekwoorden in. Er ligt een steentje onder mijn rechtervoet. Kijkend naar hoe mijn dochter nog steeds straalt, lijk ik de pijn aan de kant te kunnen schuiven. Langzaam zet ik mijn passen weer op de vloer en begin ik weer te lachen.

Niet alles gaat altijd over rozen, of stenen in dit geval. Mooie momenten kunnen plotseling even vervelend worden. Het gaat erom dat je jezelf daar niet meteen bij neerlegt, maar jezelf weer focust op al het moois in deze wereld.

Ik wens jullie nog een fijne dag en geniet!

Foto van: A_Peach via Compfight cc

Geef een reactie