Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Moederdag

Vandaag is het Moederdag, een dag waarop volgens de traditie alle moeders in het spreekwoordelijke zonnetje gezet mogen worden. Ik weet dat sommige mensen Moederdag, net als Valentijnsdag etc, commercieel vinden en er daarom minder of geen aandacht aan willen besteden of het afdoen met iets simpels. Maar laten we eerlijk zijn, één dag per jaar is eigenlijk te weinig om je moeder te eren, te verwennen en bovenal te bedanken voor alles wat zij in haar leven gedaan en opgeofferd heeft voor jou; haar kind.

Wanneer ik aan Moederdag denk, denk ik uiteraard aan mijn moeder. Een voornamelijk zorgzame vrouw die in haar leven veel voor mij over heeft gehad. Een moeder die mij beter kent dan ik zelf waarschijnlijk denk.Vaak vergeet ik dat zij mij gedragen heeft en mij dicht naast haar hart droeg. Dat zij heel blij was om een meisje te krijgen en ze met trots mijn naam uitkoos. Dat ze voor mij klaar stond wanneer ik het moeilijk had en het beste met me voor heeft, ook al heb ik dat niet altijd meteen door. Zo kenden we momenten waarop we even niet met elkaar door één deur konden en heb ik veel op haar gemopperd. Iets wat nog wel gebeurd. We lijken in sommige opzichten ook op elkaar en in andere misschien weer helemaal niet. Daardoor kunnen we vaak botsen, maar ze is wel mijn moeder en ik zou haar niet willen missen.

Een moeder heeft vaak een van de grootste invloeden op je leven en op de persoon die jij bent of uiteindelijk zal worden. Het is moeilijk om je voor te stellen dat die invloedrijke en stabiele factor die een moeder is zou ontbreken in je leven, maar toch zijn er veel mensen die geen moeder meer hebben. Vandaag is een dag om daar ook even bij stil te staan, stil te staan bij de mensen die geen moeder hebben. Te denken aan hen, die hun moeder moeten missen, de vrouw die hen het leven heeft geschonken.

Nu ik Sophie heb, besef ik ook hoe dankbaar het is om moeder te mogen zijn. Om een geweldig mens elke dag te zien groeien en opbloeien. Maar ik besef ook des te meer hoeveel mijn moeder heeft moeten opofferen voor mij en welke verantwoordelijkheden het allemaal met zich meebrengt. Ik kan mijn moeder dan ook niet genoeg bedanken. Bepaalde invloeden van haar hebben mij de vrouw en moeder gemaakt die ik vandaag de dag ben. De dag dat zij er niet meer is, is een dag waarop een deel van mij met haar zal sterven.

Elke dag van het jaar zou het Moederdag moeten zijn. Elke dag zou ik een besef momentje moeten hebben. Mijn lieve moeder, ik zeg het misschien wel te weinig, maar ik ben enorm dankbaar dat ik jou als moeder in mijn leven mag hebben. Je hebt een grote plek in mijn hart.

Foto van: ushtey via Compfight cc
1 reactie
  1. 4 jaar geleden
    Nandine Grondsma

    Heel mooi Lies!

    Beantwoorden

Geef een reactie