Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Kleuterliefde deel II

“Mama, weet je nog op wie ik verliefd ben?” vraagt dochterlief aan mij. Ik knik met mijn hoofd en zeg dat ik dat nog weet. “Mama, er is nog een andere jongen verliefd op mij” vervolgt ze. Ik kan de glimlach op mijn gezicht maar moeilijk onderdrukken, maar probeer zo serieus mogelijk te antwoorden. Nadat ze de naam heeft genoemd vraag ik naar het verhaal erachter.

“Eergisteren ofzo, zei hij dat hij met me wou trouwen” reageert Sophie bloedserieus. “Maar ik wou dat niet” gaat ze verder. Mijn interesse is gewekt en ik ga op het randje van mijn stoel zitten. “En toen?” vraag ik snel verder. Sophie verschuift een beetje voordat ze antwoord geeft. “Toen zei hij dat hij me dan zou gaan schoppen”.

Even dacht ik dat ze een grapje maakte, maar ze bleef me serieus aankijken. Enigszins geschrokken en ook verbaasd vroeg ik of ze daarmee naar de juf is gegaan. Ze knikt. “De juf zei dat ik ‘stop, hou op’ moest zeggen.” Op de vraag of hij toen stopte reageerde Sophie vervolgens negatief. “En toen kreeg hij straf” vertelt ze. “Hij moest bij het raam zitten op een stoel. En toen hij straf kreeg stond de jongen waar ik op verliefd was naast mij” gaat Sophie verder.

Een beetje verrast door de plotselinge wending in haar verhaal vroeg ik haar waarom hij dan naast haar stond. Sophie kijkt me aan en zegt zonder enige vorm van aarzeling in haar stem: “Hij zei dat hij al met mij ging trouwen”.

Ik zie de sprankelingen in haar ogen en moet moeite doen om mijn gezicht in de plooi te houden. Terwijl ik de clipjes in haar blonde lokken weer behendig vastmaak, vraag ik hoe het toen verder ging. Ze laat zich languit vallen op de bank en zegt na een grote zucht vol enthousiasme: “Toen niks, mama”.

Sophie heeft het maar druk met alle aandacht. Ik leer haar dan ook om voor zichzelf op te komen, wanneer het nodig is. En ik vertel haar nog eens dat het goed is dat ze naar de juf is gegaan. Hoewel het over het algemeen anders lijkt, kan het leven van een klein kind op haar eigen schattige wijze ook best ingewikkeld zijn.

Ik buig me over haar heen en geef haar een dikke kus. Zachtjes fluister ik haar toe dat ik van haar hou. Haar twee liefdevolle armen sluiten zich om mijn nek en ze overlaadt me met kusjes op mijn wang, neus, voorhoofd en kin. Ondanks dat meerdere jongens al met haar willen trouwen, hoop ik voorlopig toch nog even het meest belangrijke in haar leven te zijn! Zoals zij dat ook in die van mij is.

Foto van: sakura_chihaya+ via Compfight cc

Geef een reactie