Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Geluksmoment

Er gaat een rilling over mijn rug wanneer ik met mijn grote teen het koude water raak. Automatisch trek ik mijn voet snel terug. Het is koud, erg koud. Maar ook wel weer verfrissend, ondanks dat de haren in mijn nek overeind staan. Langzaam wend ik mijn blik naar boven. De felle zon prikt in mijn ogen en bedekt mij met een deken van warmte en licht.

Het zand masseert de zolen van mijn voeten krachtig bij elke stap die ik zet en baant zich een weg tussen mijn tenen omhoog. Het strand is een uitstekende uitlaatklep om even te ontsnappen aan alle drukte en de chaos van het dagelijkse leven.

Mijn haren vangen de wind en houden haar in een houdgreep. Het zand onder mijn voeten, het breken van de golven, het schreeuwen van de meeuwen en de geur van het zoute zeewater, maakt dat ik de dagelijkse sleur van het leven achter me laat.

Moedig als ik ben reik ik opnieuw met mijn voet naar het zeewater. Ditmaal blijft de rilling uit wanneer mijn zool het koude zeewater kust. Eventjes blijf ik staan. Heel even. Even zink ik weg in mijn gedachten terwijl ik uitkijk over een blauwe horizon. Langzaam golvend door de wind. Ik ben gevangen door het beeld en beweeg mij voort in mijn eigen realiteit.

Iedereen zoekt maar naar het ultieme gevoel van geluk, maar met het waarderen van alle kleine dingen en momenten in het leven ben je al een heel eind op weg. Als ik mij voortbeweeg in mijn eigen realiteit met slechts enkele wolken in de hemel als afleiding, kun je stellen dat dit een moment is om te koesteren, oftewel; een ultiem geluksmoment.

Foto van: ismael villafranco via Compfight cc
6 reacties
 1. 5 jaar geleden
  Denise

  Mooi geschreven. Ik vind de manier waarop je het beeld van het strand schetst met de woorden die je gebruikt erg mooi. Je kan goed een verhaal vertellen.

  Beantwoorden
 2. 5 jaar geleden
  Gwen

  Tof lies, heel mooi geschreven!
  Keep up the good work!

  Beantwoorden
 3. 5 jaar geleden
  Tsjitske

  Mooi meissie!

  Beantwoorden
 4. 5 jaar geleden
  larissa

  Super mooi mop!

  Beantwoorden
 5. 5 jaar geleden
  Annemieke Prins

  Wauw, mooi verhaal!

  Beantwoorden
 6. 5 jaar geleden
  Sanne

  mooi geschreven!

  Beantwoorden

Geef een reactie