Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Gelukkig zijn

De term ‘geluk’ wordt steeds vaker gebruikt in onze maatschappij en daarbij veelvuldig als een synoniem voor liefde aangezien; geluk en liefde als de reden voor ons bestaan. Hierdoor zijn we met man en macht opzoek om dat ‘geluk’ te vinden. We hebben er inmiddels een ideaalbeeld van gemaakt in de vorm van een grijpbaar en tastbaar iets, terwijl geluk juist een mentale aangelegenheid is. Een emotie, een gevoel, een oprisping in het menselijke brein. We zoeken onszelf daarom suf naar iets dat niet gevonden, maar slechts ervaart kan worden.

Geluk wordt ook constant door middel van de bekende media kanalen in ons gezicht geduwd: liefdesliedjes, zoetsappige romans en feel good movies met een happy ending. Zelf doen wij daar ook aan mee door onze opgefleurde levens te delen via sociale media. Het is een vicieuze cirkel geworden waarin we alsmaar opboksen tegen ons eigen ideaalbeeld. We zijn zo op zoek naar dat specifieke geluk dat ons wordt voorgeschoteld, dat we er ongelukkig van worden omdat we het niet vinden.

En dat is niet zo raar wanneer je bedenkt dat geluk een gevoel is. Niet iets is dat je in de schappen van een winkel kan vinden. Geluk is ook voor ieder persoon anders, dus het gezamenlijke streven van ons om dat ultieme Hollywood geluk te vinden is op zich al voor sommige mensen niet het juiste geluk te noemen. Daarbij kijken we vaak voorbij aan de kleine dingen die ons blij maken, omdat we ons alleen maar richten op dat grote geluk. De simpele liefdevolle gebaren van de mensen om ons heen, een luisterend oor of een schouder om op te leunen, die opbeurende woorden als je denkt dat iets je niet zal lukken of de schoonheid en stilte die de natuur ons brengt. Het zijn die alledaagse kleine dingen die ons een fijn gevoel kunnen brengen.

Het alsmaar streven naar geluk is veel te belangrijk geworden in het leven. Niemand kan altijd gelukkig zijn, aangezien emoties slechts tijdelijk zijn. Waar het denk ik echt om gaat is het waarderen van de kleinere dingen die jou blij maken en het doen van de dingen die jij graag wilt doen en die jij belangrijk vindt om te doen. Uiteindelijk zijn dat allemaal kleine puzzelstukjes die ons een groter gevoel van geluk kan laten ervaren. Een gevoel van geluk dat veel echter is dan het Hollywood geluk dat wij denken te willen vinden.

Foto van: DailyM: ferrie=differentieel & Jöran Maaswinkel via Compfight cc

Geef een reactie