Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

De manier waarop je het doet

Het lijkt alsof het niets is. Er is geen vuiltje aan de lucht voor jou. Alsof het de lucht zelf is, zo onzichtbaar voor het blote oog, maar zoveel impact op ons bestaan. Die minuscule stof die wij in- en uitademen. Alsof het alledaags werk voor je is, een routineklus. Simpel en snel. Het kost je vrijwel geen enkele moeite. Je schudt het zo even uit de mouw. Je schudt het, schudden doe je. Twerken is er niets bij.

Wat bén jij er goed in. Je laat me zuchten, je laat me beven. Je doet het allemaal zonder er zelf erg in te hebben. Je staat er niet eens bij stil, het ontgaat je waarschijnlijk allemaal. Je ligt er niet wakker van. Nee, jij slaapt als een roos. Niet wetende wat je allemaal wel niet aanricht bij mij. Niet wetende dat ik naar het plafond staar en hoop dat ik de slaap kan vatten.

De manier waarop je het doet, is knap. Zo smooth en soepel. Zoals Michael Jackson glijdt met zijn coole moves, glij jij door mijn hoofd. Want je bent er zo goed in om mij gek te maken. Zo goed dat ik het uit wil schreeuwen. Uitschreeuwen van de hoogste daken in de hoogste steden, op een klein krukje, zodat ik nog net iets verder mijn stem kan laten galmen. Mijn hele lijf wil zich samenspannen om zich te verlossen van een aantal kreten. Kreten die zich steeds meer opstapelen in mijn binnenste als legoblokken tot er niets meer bij kan. Tot ik vol zit en alle ruimte in mij is ingenomen. Tot ik het niet meer binnen kan houden en alles zich naar een nieuw onderkomen in de wereld echoot.

Je brengt me naar een niveau waar weinig mensen me naartoe kunnen brengen. Er staat totaal geen maatstaf op jou. Geen vooruitzicht en geen zekerheid. Jij bent niet te pijlen, niet te doorgronden en bovenal niet te bevatten. Je glipt zo door mijn handen heen als pas gewassen beddengoed. Ik heb geen enkel houvast, niets om jou mee vast te houden. Je bent een droom, een verzinsel, een sprookje. Een fictief boek uit de bibliotheek dat niemand leest, ergens ver weggestopt en stoffig, want jij kan niet waar zijn. Nee, jij bent niet echt. Jij bent verzonnen.

Foto van: Luminitsa via Compfight cc
2 reacties
 1. 2 maanden geleden
  Roos

  Deze is ook zo mooi!

  Beantwoorden
 2. 11 maanden geleden
  Anoniem

  deze is echt tof zeg!!

  Beantwoorden

Geef een reactie