Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Raar, maar waar

Mensen, waaronder ikzelf, worden (te) snel beïnvloed door de buitenwereld. Zo veranderen meisjes hun kledingstijl omdat er, op een fashionblog gezegd wordt dat bepaalde musthaves niet mogen ontbreken in je kledingkast. Kinderen zijn fan van een bepaalde zender omdat hun klasgenoten dat ook kijken en vrouwen laten hun schaamlippen corrigeren omdat ze deze vergelijken met porno poesjes.

Kijk je bijvoorbeeld liever met je moeder naar waargebeurde verhalen of kijk je liever naar tv-programma’s die gemaakt zijn voor de leeftijd van je zusje, dan ben je raar en anders. Je valt dan buiten de spreekwoordelijke boot genaamd ‘normaal’.

Er zat bij mij op de basisschool een meisje die zichzelf durfde te zijn in haar kleding. Ze was zichzelf en orgineel, maar ik keek vreemd naar haar. Ze zag er anders uit dan de anderen en daarom vond ik haar ‘raar en anders’. Stom eigenlijk.

Het is eigenaardig dat wij op zo’n jonge leeftijd al onderscheid kunnen maken tussen wat normaal en niet normaal is. We worden van kinds af aan al aangeleerd om dingen en dus ook mensen te vergelijken. De stap naar oordelen is vervolgens snel gemaakt. Iets wat wij met zijn allen niet moeten willen, maar wat wel gebeurt.

We worden snel beïnvloed door de dingen die we om ons heen zien en horen. Natuurlijk is het makkelijk om met een vinger te wijzen en begint een goed voornemen bij jezelf. Ik ben dan ook gestopt met het kijken naar MTV, verminderd met het gebruik van Facebook en Instagram en Twitter heb ik compleet verwijderd. Ik merkte dat het invloed had op mij en dat wilde ik niet meer.

Ik ben klaar met het hele proces van vergelijken met anderen, het in hokjes denken en het oordelen over anderen. Raar en anders bestaat niet, uniek en speciaal wel!

Foto van: Gustavo Minas via Compfight cc
3 reacties
 1. 3 jaar geleden
  Elisa

  Hier ben ik het heel erg mee eens! Overtuigend stuk

  Beantwoorden
 2. 6 jaar geleden
  Lisa

  Thanks Esmay!

  Beantwoorden
 3. 6 jaar geleden
  Esmay

  zo waar!

  Beantwoorden

Geef een reactie