Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Onzichtbaar

In één rechte lijn loop ik op mijn doelwit af, alsof ik oogkleppen op heb. De harde muziek hoor ik niet meer. De massa mensen om mij heen lijken niet meer te bestaan. De enige in wie ik nog interesse heb ben jij. Ik knijp in je arm. HIER, HIER BEN IK! Je draait je om en kijkt dwars door mij heen. HALLO? ZIE JE ME NIET? Ik zwaai met mijn armen, maar het lijkt erop alsof je me niet kan zien.

Ik schrik wakker. Mijn keel voelt droog aan. Daarom grijp ik naar het glas water dat zich op mijn nachtkastje bevindt. In de tussentijd probeer ik de droom van net op een rij te zetten. Wanneer ik mijzelf weer diep onder mijn dekens laat zakken, schieten er allerlei gedachten door mijn hoofd. Ze zeggen dat veel dromen een weerspiegeling zijn van je onderbewustzijn. Hetgeen dat zich afspeelt in jezelf, maar waar je niet altijd besef van hebt. Was dit zo’n droom?

Soms voel ik mij onzichtbaar, wanneer ik ver weg ben van mijn vriendinnen en er weinig mensen weten wat zich echt in mij afspeelt. Maar onzichtbaar zijn heeft ook weer zijn voordelen. Soms zou ik willen dat ik mezelf even kon laten verdwijnen wanneer ik weer eens een blunder bega of wanneer ik een puist op mijn voorhoofd heb. Ik zou wel willen dat ik op zo’n moment een magische zonnebril op kan zetten en even niet meer zichtbaar ben voor de rest van de wereld.

‘Hoi! Lisa is momenteel even onzichtbaar. Probeert u het later nog eens’. Tot mijn blunder is overgewaaid of voorhoofd weer gaaf is. Dan kan de zonnebril weer af en kan ik mij weer in het openbaar tussen mijn medemens voegen. Ja, doe mij maar zo’n bril. Waar kan ik die halen?

Foto van: Stephanie Massaro via Compfight cc
2 reacties
 1. 6 jaar geleden
  Els

  Doe mij er ook maar eentje

  Beantwoorden
 2. 6 jaar geleden
  Kirsten

  Zo’n bril lijkt mij ook wel wat

  Beantwoorden

Geef een reactie