Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Het gevoel van nee

Soms heb je het gevoel van nee. Nee, vandaag gewoon even niet. Nee, ik heb geen zin om naar de groenteboer te gaan omdat jij het wilt. Nee, ik heb geen zin om op te ruimen omdat jij vindt dat ik dat moet doen. Nee, nee en nog eens nee. Misschien heb ik wel te weinig nee gezegd als peuter. Onzin natuurlijk, maar het klinkt leuk.

Ik vertel niet graag ik een nee-dag heb gehad. ‘Meiden luister, ik zei tegen mijn mams: Nee, vandaag ruim ik eens niet mijn eigen kleren op’. Misschien zouden ze mijn heftige nee-gevoel niet begrijpen. Dat gevoel kan soms zo diep zitten. Het liefst trek ik dan een deken tot ver boven mijn hoofd heen en blijf ik zo liggen totdat ik wel móet ademen.

Maar de laatste keer dat ik nee zei, deed ik iets anders. Ik kneep mezelf, sloeg een keer op mijn wang en herhaalde het zinnetje “Doe eens niet zo gek, doe eens positief” honderd keer in mijn hoofd.  Waarom gedroeg ik me als een peuter? Ik liep naar de spiegel en keek eens goed naar mijn ogen. Zwembad ogen. Maar ze glinsterden niet echt. Zag ik nou een waas van niet gelukkig zijn of was dat te ver gezocht?

Al snel zette ik mij over die gedachte heen, zoals ik wel vaker gedachten loslaat. Als een ‘volwassen’ vrouw hoor ik ook te zeggen: Get over it. Laat die negatieve gedachten nou eens los. Dan raak ik dat kinderachtige nee-gevoel ook eens kwijt. Ik ben nota bene moeder!

Vervolgens besloot ik de dingen te doen die ik eigenlijk niet wilde doen. Je had mijn hoofd moeten zien. Je had ‘m gelijk doorgestuurd via Snapchat. Maar.. het wierp z’n vruchten af. Na al die taken die ik gedaan had voelde ik me goed. Ik had geen zorgen meer en straalde de hele dag. Mijn tip: Knijp jezelf eens, als je in een nee-bui zit. Houd een speech tegen jezelf. Durf jezelf recht aan te kijken. Niet voor een paar seconden, maar voor een paar minuten. And most of all, get over it.

Foto van: helgabj via Compfight cc
1 reactie
  1. 3 jaar geleden
    Elisa

    Haha was dit je eerste blog? Leuk om die verandering te zien

    Beantwoorden

Geef een reactie