Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Vervanging zoeken

Met een volle winkelwagen, loop ik naar de kassa. Één voor één leg ik de spullen op de band wanneer ik vanuit mijn ooghoeken roze bubblegum zie liggen. De roze bubblegum die ik vroeger dagelijks at met mijn vriendinnetjes op school. Ik merk dat er een glimlach op mijn gezicht verschijnt en al snel ligt de roze bubblegum tussen mijn boodschappen op de band voor de kassa.

Eenmaal thuis haal ik zo’n bubblegum uit de verpakking en stop ik hem in m’n mond. Na een minuut kauwen sta ik voor de prullenbak en laat ik hem daar vervolgens in vallen. Het was totaal anders, totaal anders dan de herinnering die ik in mijn hoofd had. Het kwam in de verste verte niet in de buurt van het beeld dat ik van de roze bubblegum had. Waarom wilde ik dat eigenlijk zo graag, dat moment herbeleven?

De mens is constant op zoek naar geluk en naar die momenten waar het in de loop der jaren geluk aan heeft gekoppeld. Dit kan voor iedereen anders zijn; een avondje uit, een goede film of boek, het bereiken van een mijlpaal in je leven, een vriendschap of relatie, een rode wijn uit het jaar twee-duizend-twee, roze bubblegum en ga zo maar door. Die momenten staan in ons geheugen geprint. Bewust dan wel onbewust gaan wij vervolgens op zoek naar dingen om dat zelfde gevoel terug te winnen om er dan achter te komen dat het helemaal niet hetzelfde blijkt te zijn.

Hoe vaak is iemand wel niet naar een nieuwe editie van een feest of festival geweest omdat de vorige editie zo geweldig was? Je kijkt er een hele maand naar uit, trekt dezelfde kleren aan als de vorige keer, hebt een week lang je danspasjes geoefend om er vervolgens achter te komen dat deze editie volledig ruk is. Het is niet datgene wat de vorige editie was, het is niet hetgeen dat je zocht en weer hoopte te vinden, het is anders.

De momenten dat ik vroeger met mijn vriendinnetjes op school roze bubblegum at krijg ik niet meer terug door simpelweg andere bubblegum te proberen. Daar heb ik vrede mee, dat heb ik losgelaten. Bepaalde momenten krijgen we ook niet meer terug en kunnen we ook niet vervangen. Het enige wat we kunnen doen is die momenten koesteren en er met een grote glimlach op terug kijken!

Foto van: thewhitestdogalive via Compfight cc

Geef een reactie