Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Pauze

De zon verdwijnt langzaam achter de horizon en haar laatste stralen verlaten moeizaam de woonkamer. Ik staar ze na tot ze volledig uit mijn zicht zijn verdwenen. Het licht en haar warmte hebben plaats gemaakt voor het donker. Ik schenk een glas in en nestel mijzelf ermee op de bank. Ik bevind mij al de hele avond in m’n eigen hoofd. Even staar ik naar de afstandsbediening, maar besluit dan toch om de televisie uit te laten en ook mijn mobiel leg ik voor mij neer op tafel. Onder de verlichtende stralen van een lamp leg ik een boek op mijn schoot en sla ik hem vol goede moed open.

Vandaag wil ik dat ook, mezelf kunnen verliezen in een verhaal dat iemand anders heeft geschreven en voor de rest alles om alles om mij heen even kunnen vergeten. Mijn ogen glijden over de pagina heen. De tijd kruipt langzaam aan verder en de bladzijdes van het boek sla ik nog langzamer om.

Ik kan mij in het begin moeilijk inleven in het verhaal en vraag mezelf al snel duizenden dingen af. Ik weet niet of dat door het verhaal komt of doordat ik zelf steeds afdwaal in m’n hoofd. Meerdere malen kom ik in de verleiding om snel door te bladeren en door het verhaal te spoelen om te kijken waar het naartoe gaat, maar al snel laat ik die verleiding varen. Na een tijdje ben ik even vergeten dat ik op de bank een boek aan het lezen ben. Dat ik even niet meer deel uitmaak van de echte wereld en alle drukte daarin, maar in een wereld zit die iemand anders geschapen heeft door bepaalde woorden in een volgorde te zetten.

Af en toe hebben we zo’n pauze nodig, een pauze voor onszelf. Een pauze om weer even terug naar jezelf te gaan. Sommige mensen kunnen dat door middel van een boek, anderen verliezen zichzelf makkelijker in muziek, anderen mediteren. Het leven kan heel druk zijn en ons daarbij voor keuzes zetten waar we maar moeilijk mee overweg kunnen. We vliegen dan ook vaak van de ene verplichting naar de andere zonder de tijd voor onszelf te nemen. Het is belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te nemen, tijd om even terug in jezelf te keren en weer te hervinden wie jij echt bent en wat je echt wilt.

Photo Credit: Jody Art via Compfight cc

Geef een reactie