Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Ontdekken

Metrolijnen, lijntje snuiven, een dunne lijn tussen bijvoorbeeld leven en dood, of lijnen om slank te worden. Er zijn veel lijnen in het leven, maar geen enkele is hetzelfde.

Dit heeft niet alleen betrekking op het begrip lijnen en de vele verschillende definities ervan wanneer het in een bepaalde context geplaatst wordt, maar eigenlijk op alles in het leven. Wat ik probeer te zeggen is dat heel veel lijkt op elkaar, maar het uiteindelijk niet hetzelfde blijkt te zijn.

Als voorbeeld: Soms kan je denken dat een vriendschap goed zal verlopen, omdat deze op een vriendschap uit het verleden lijkt waar je goede herinneringen aan hebt. Maar wanneer er tijd overheen gaat besef je dat dit helemaal niet het geval is.

Het is te vergelijken met een bloemenveld. Op het eerste gezicht lijken ze allemaal op elkaar, maar wanneer je dichterbij komt en goed de tijd neemt begin je verschillen te zien. Deze hoeven niet eens aan het oppervlak zichtbaar te zijn, de verschillen kunnen immers ook in de wortels zitten.

Het is een proces van ontdekken, aangezien niet alles zichtbaar is aan de buitenkant. Doordat tijd geen cirkel is, maar in een rechte lijn vooruit gaat, is herhaling uitgesloten. Wij kunnen daarom nooit hetzelfde ervaren, aangezien alles altijd verandert. Iets is beter of iets is slechter, maar nooit hetzelfde.

Soms vind ik het jammer dat we dingen niet twee keer kunnen herhalen. Het biedt ons wel meer ruimte voor verbetering. Het leven is een proces van ontdekken. Het ontdekken van de vele verschillen en daarbij het besef dat jij het verschil kan maken voor een ander.

Foto van: Cia de Foto via Compfight cc
3 reacties
 1. 6 jaar geleden
  Bart

  mooi geschreven, mooie verhaalLijn! x

  Beantwoorden
 2. 6 jaar geleden
  Tsjitske

  Knap hoe je steeds weer nieuw items maakt! Kus, mama

  Beantwoorden
 3. 6 jaar geleden
  B.

  Diepzinnig

  Beantwoorden

Geef een reactie