Wildweirdwonderful op Facebook
Wildweirdwonderful op Instagram
Wildweirdwonderful op Twitter
Wildweirdwonderful op Youtube

Leren kennen

Ze tuurt uit het raam van haar lokaal naar buiten. De stad ligt er verslagen bij zo op de vroege maandagochtend, ook al schijnt de zon uitbundig en is het al aardig warm buiten. Mensen strompelen over straat met hun hoofd omlaag en in hun telefoon gevangen. Ze kijkt hoe de mensen buiten langzaam aan hun dag lijken te starten.

Ze schrikt wakker uit haar roes wanneer ze ziet dat om haar heen mensen opstaan. Langzaam stopt ze haar boeken in haar tas en staat ze zelf ook op. Het college zit er weer op. Ze duwt haar oordopjes in haar oren en wordt onmiddellijk meegenomen naar het moment waarop zij haar vriendje voor de eerste keer zag.

“Baby the way you move your hips
Turn around and read my lips

I just wanna get to know you
Girl I wanna get to know you”

De woorden gleden haar oren in zoals ze dat op hun eerste date ook deden. Het bracht haar meteen terug naar dat moment. Het moment dat zij elkaar beter leerden kennen. Het moment dat alles nog nieuw en hij nog enigszins mysterieus voor haar was. Het moment dat zij die twinkeling in zijn heldere ogen zag en zijn stralende lach die voor even verdween toen hun lippen elkaar voor de eerste keer raakten. Het moment dat zij hem beter wilde leren kennen en het moment dat hij haar beter wilde leren kennen.

Het liedje herinnerd haar aan dat moment van iemand leren kennen. Het moment dat vaak alleen verbonden wordt aan een eerste date, maar een moment dat eigenlijk elke dag opnieuw plaats zou moeten vinden. Vaak dacht ze dat ze iemand kende, maar bleek ze er toch naast te zitten. Het is iets dat er heel makkelijk insluipt, maar je bent nooit uitgeleerd over iemand.

Het leven staat niet stil en de mensen in je leven doen dat ook niet. Haal het beste in elkaar naar boven en stimuleer elkaars talenten, want het wordt tijd dat het leren kennen van elkaar terug komt en niet alleen gezien wordt als iets dat tijdens een eerste ontmoeting moet gebeuren.

Foto van: torbakhopper via Compfight cc
4 reacties
 1. 2 jaar geleden
  Melis

  Mooi nummer 😉

  Beantwoorden
 2. 3 jaar geleden
  Anoniem

  mooi

  Beantwoorden

Geef een reactie